Bitcoin (BTC) bereikt nieuwe yearly high maar corrigeert vervolgens sterk, altcoins zakken mee

Na een snelle stijging tot boven de $9.000 zakte bitcoin (BTC) weer hard terug. De resistance die de cryptocurrency rond de $9.000 tegenkwam bleek te sterk te zijn waardoor de koers nu sterk corrigeert. Ook de altcoins worden meegetrokken in deze neerwaartse beweging.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $8.302 op CoinMarketCap. Dit betekent een daling van bijna 5% in de afgelopen 24 uur.

Nadat bitcoin gisteren aan het eind van de middag plotseling begon te stijgen wist de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie een nieuwe yearly high op $9.090 te bereiken. Het brak hiermee de weerstandsniveaus op $8.750 en $9.000. De $9.000 bleek echter helaas een brug te ver te zijn.

De koers zakte namelijk vervolgens in een snelle beweging ineen. De supports op ongeveer $8.550, $8.450 en zelfs de $8.000 werden kort achter elkaar gebroken. De koers is op dit moment echter weer iets herstelt van deze klap nadat het support vond op ongeveer $7.980.

Als gevolg van deze sterke correctie laten de meeste altcoins op dit moment rode cijfers zien. Nadat de totale marktkapitalisatie gisteren nog bijna $286 miljard was, is deze nu teruggezakt naar de $261,1 miljard. Daarnaast is de bitcoin dominantie met een kleine procent toegenomen.

De grootste dalers uit de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie zijn bitcoin SV (BSV), bitcoin cash (BCH) en ethereum (ETH). Bitcoin SV liet gisteren nog een monsterlijke stijging van +100% zien, wat waarschijnlijk het gevolg van fake news was. Zoals verwacht zakt de BSV koers nu hard in.

Bitcoin cash (BCH) daalde de afgelopen 24 uur met 10,1% en is daarmee volgens Coinmarketcap $423,06 waard. Ethereum (ETH) laat een daling van 9,64% zien waarmee het $255,74 waard is.

Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€41.209,80 Kopen
1
Bitcoinmeester
€41.628,10 Kopen
2
Litebit
€41.688,10 Kopen
3
SATOS
€41.980,60 Kopen
Meer nieuws

MicroStrategy koopt 90.000 bitcoins (BTC), welke bedrijven bezitten nog meer BTC?

MicroStrategy heeft zijn volgende bitcoin (BTC) aankoop van meer dan een miljard dollar voltooid! Het bedrijf kondigde de afgelopen dagen al aan een flink...

Bitcoin Max: Dit is waarom bitcoin op een koers van €40.000 nog heel goedkoop is

Veel mensen hebben na de enorme run van bitcoin het gevoel dat ze de boot gemist hebben. Met een bitcoin koers van over de...

Bitcoin whales verkopen enorme hoeveelheden BTC in februari, waarom?

Volgens Glassnode hebben zogeheten bitcoin whales grote hoeveelheden bitcoin (BTC) in februari gelost. Dat meldt het onderzoeksbedrijf in een wekelijks rapport, gepubliceerd op 22...

Brave onthult DeFi plannen met roadmap 2.0, dit wil de privacy browser gaan doen

Brave, de op privacy gerichte blockchain internetbrowser, gaat de decentralized finance (DeFi) markt omarmen. Het team achter de browser wil een zogenaamde decentrale cryptocurrency-exchange,...

Twitter CEO’s Square investeert nog eens $170 miljoen in Bitcoin (BTC)

Square, het betalingsbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey, heeft nog eens $170 miljoen aan bitcoin (BTC) gekocht. Dat kondigt de financiële dienstverlener op 23...

Bitcoin (BTC) koers veert op na positief teken, deze altcoin stijgt +30%!

De afgelopen 24 uur konden we weer een beetje op adem komen na de gekke dagen waarin bitcoin (BTC) tientallen procenten onderuitging. Vandaag zien...