Timo Bult Timo Bult
30/05/2019 08:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2019 08:08

Bitcoin (BTC) herstelt, bizarre stijging bitcoin SV (BSV) van +100%

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) herstelt, bizarre stijging bitcoin SV (BSV) van +100%

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren kwam de cryptomarkt in een dipje terecht, maar vandaag zien we dat de meeste cryptocurrencies weer aan het herstellen zijn. Daarnaast beginnen de altcoins weer terrein te winnen ten opzichte van bitcoin (BTC), en zien we een bizarre prijsstijging bij bitcoin SV (BSV).
De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies is op dit moment bijna $281 miljard. Dit niveau wist de cryptomarkt 10 maanden geleden voor het laatst te bereiken. Met de stijging in marktkapitalisatie nam de bitcoin dominantie iets af. Deze staat nu op 55,1%, wat aangeeft dat de altcoins weer terrein aan het winnen zijn.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) handelde op 28 mei nog het grootste deel van de dag rond de $8.700. In de nacht daarop begon BTC echter aan een correctie waarbij de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie met ruim $200 in waarde afnam.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $8.726 volgens CoinMarketCap na een stijging van bijna 2% in de afgelopen 24 uur. De koers lijkt dus op dit moment weer te zijn hersteld van de recente dip.
Dit herstel zette in op het moment dat bitcoin aankwam bij de 100 hourly moving average (MA)-lijn. Het vond support op $8.430 en begon vanaf dat prijspunt weer te stijgen. Afgelopen nacht werd deze lijn opnieuw getest en opnieuw hield de support het hier. Zolang het boven deze lijn blijft handelen is het mogelijk dat de bulls de koers naar de eerstvolgende resistance op $8.730 kunnen stuwen.

Advertentie

Bizarre stijging Bitcoin SV (BSV)

Tenslotte is de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie iets veranderd. Bitcoin SV (BSV) is namelijk op de 7e plek beland met een marktkapitalisatie van $4,8 miljard. De altcoin wist met maar liefst 106% in waarde te stijgen in de afgelopen 24 uur. De reden is een combinatie van FOMO en fake news.
Op de Chinese sociale media ging namelijk een bericht rond dat Craig ‘Faketoshi’ Wright 50.000 BTC vanuit de originele wallet van Satoshi zou hebben verstuurd. Dit bericht klopt niet maar toch ontstond er FOMO bij veel beleggers in Azië. Dit had deze enorme prijsstijging van BSV tot gevolg. De verwachting is dat bitcoin SV op een zeker moment weer in elkaar zal zakken.
Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie