Bitcoin (BTC) herstelt, bizarre stijging bitcoin SV (BSV) van +100%

Gisteren kwam de cryptomarkt in een dipje terecht, maar vandaag zien we dat de meeste cryptocurrencies weer aan het herstellen zijn. Daarnaast beginnen de altcoins weer terrein te winnen ten opzichte van bitcoin (BTC), en zien we een bizarre prijsstijging bij bitcoin SV (BSV).

De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies is op dit moment bijna $281 miljard. Dit niveau wist de cryptomarkt 10 maanden geleden voor het laatst te bereiken. Met de stijging in marktkapitalisatie nam de bitcoin dominantie iets af. Deze staat nu op 55,1%, wat aangeeft dat de altcoins weer terrein aan het winnen zijn.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) handelde op 28 mei nog het grootste deel van de dag rond de $8.700. In de nacht daarop begon BTC echter aan een correctie waarbij de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie met ruim $200 in waarde afnam.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $8.726 volgens CoinMarketCap na een stijging van bijna 2% in de afgelopen 24 uur. De koers lijkt dus op dit moment weer te zijn hersteld van de recente dip.

Dit herstel zette in op het moment dat bitcoin aankwam bij de 100 hourly moving average (MA)-lijn. Het vond support op $8.430 en begon vanaf dat prijspunt weer te stijgen. Afgelopen nacht werd deze lijn opnieuw getest en opnieuw hield de support het hier. Zolang het boven deze lijn blijft handelen is het mogelijk dat de bulls de koers naar de eerstvolgende resistance op $8.730 kunnen stuwen.

Bizarre stijging Bitcoin SV (BSV)

Tenslotte is de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie iets veranderd. Bitcoin SV (BSV) is namelijk op de 7e plek beland met een marktkapitalisatie van $4,8 miljard. De altcoin wist met maar liefst 106% in waarde te stijgen in de afgelopen 24 uur. De reden is een combinatie van FOMO en fake news.

Op de Chinese sociale media ging namelijk een bericht rond dat Craig ‘Faketoshi’ Wright 50.000 BTC vanuit de originele wallet van Satoshi zou hebben verstuurd. Dit bericht klopt niet maar toch ontstond er FOMO bij veel beleggers in Azië. Dit had deze enorme prijsstijging van BSV tot gevolg. De verwachting is dat bitcoin SV op een zeker moment weer in elkaar zal zakken.

Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€25.052,40 Kopen
1
Bitvavo
€24.603,40 Kopen
2
Litebit
€24.920,30 Kopen
3
Bitcoinmeester
€24.979,50 Kopen
Meer nieuws

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...