Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) betaalkaartprovider Crypto.com staakt diensten voor onbepaalde tijd

Bitcoin (BTC) betaalkaartprovider Crypto.com staakt diensten voor onbepaalde tijd

- Advertentie -

De bekende crypto-betaalkaartprovider Crypto.com stopt voor onbepaalde tijd met zijn diensten in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Het nieuws volgt nadat het Duitse betaalbedrijf Wirecard een enorm bedrag “kwijtraakte.”

Wirecard, een bedrijf dat creditcards en betaalkaarten uitgeeft, kwam onlangs in het nieuws nadat het €1,9 miljard kwijt was geraakt. De verduisterde tegoeden lijken met opzet te zijn verdwenen. Het auditbedrijf Ernst & Young vermoedt dat het om boekhoudfraude gaat.

Het drama kreeg recentelijk een nieuwe wending. Niet geheel onverwachts heeft de financiële toezichthouder van het Verenigd Koninkrijk, de UK FCA, de dochteronderneming dat in het VK geregistreerd staat, restricties opgelegd vanwege het schandaal. Het bedrijf “mag niet over activa of fondsen beschikken, mag geen gereguleerde activiteiten uitoefenen, moet een verklaring op zijn website plaatsen en aan klanten communiceren dat het niet langer is toegestaan om gereguleerde activiteiten uit te voeren.”

In andere woorden, het mag vrijwel niets meer doen. Een aantal crypto-bedrijven dat gebruikmaakt van de betaalkaarten van Wirecard hebben dan ook aankondigingen op hun websites geplaatst dat zij niet langer hun services kunnen bieden in het VK en Europa. Crypto.com kondigt aan:

Ons is zojuist verzocht alle activiteiten met betrekking tot onze kaartprogramma’s in het VK en Europa stop te zetten. Onze klanten in die twee regio’s kunnen hun kaarten niet opwaarderen of transacties uitvoeren vanaf eind vandaag.

Voor hoelang de kaarten van Crypto.com niet zullen werken is onduidelijk. De tegoeden van klanten zijn volgens het bedrijf veilig. Daarnaast zou het bedrijf op zoek zijn naar een nieuwe provider om de diensten voort te kunnen zetten.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.271,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€16.283,30 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.315,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.368,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.550,20 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...