Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Groot Duits betaalbedrijf kan €1,9 miljard niet terugvinden, aandelenkoers stort in

WireCard, een groot Duits betaalbedrijf en tevens de uitgever is van de cryptocurrency-betaalkaarten van Crypto.com en een aantal andere crypto-bedrijven, is naar verluidt €1,9 miljard ($2,1 miljard) kwijt. Als gevolg is de aandelenkoers van het bedrijf volledig ingestort.

De Financial Times (FT) meldt op 18 juni dat Ernst & Young (EY), een van de ‘Big Four’ accountancybedrijven, de miljarden niet terug kan vinden op de balanscijfers van WireCard. Het bedrijf moet daarom de publicatie van de jaarcijfers over 2019 voor een vierde keer uitstellen.

Er zijn aanwijzingen dat onjuiste balansbevestingen zijn geleverd door de trustee, dan wel de bank die de rekening van de trustee houdt, teneinde de auditor te misleiden en een onjuiste perceptie te creëren van het bestaan van zulke kasbedragen.

- Advertentie -

Aldus EY. Er wordt gespeculeerd dat het hier om boekhoudfraude gaat. Het bedrijf kwam al eerder onder vuur te liggen na berichtgeving van FT hierover. CEO en oprichter Markus Braun meldt dat hij een klacht gaat indienen tegen “onbekende personen.” Naar verluidt zouden werknemers in Azië betrokken zijn bij het schandaal.

Inmiddels is de aandelenkoers van het bedrijf met 67% gedaald. Het is de grootste daling ooit op de Deutscher Aktienindex (DAX), de voornaamste performance-index op de aandelenbeurs van Frankfurt. Als het bedrijf morgen nog steeds geen goedgekeurde cijfers heeft, kunnen schuldeisers het bedrag terugvorderen. Wolfgang Donie, analist bij de Norddeutsche Landesbank Girozentrale (NordLB), zegt dat dit wellicht het einde voor WireCard is:

De algemene situatie bij Wirecard kan alleen worden omschreven als niet te ondersteunen en het schandaal wordt nu een crisis die het bestaan van het bedrijf bedreigt.

Op Twitter wordt het account van WireCard massaal gebombardeerd met boze berichten en wordt het ontslag van Braun geëist.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.170,10 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.170,10 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...