Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) beter dan het traditionele systeem? Centrale bank verbiedt internationale transacties

Voor velen zijn cryptocurrencies als bitcoin (BTC) een perecte vervanging van het traditionele bankenstelsel, dat veel nadelen kent en té gecentraliseerd zou zijn. Een recente ontwikkeling benadrukt nog maar eens welke nadelen er aan dit bankenstelsel hangen.

Kirgizië, een land dat onder andere grenst aan China en Oezbekistan, heeft al langere tijd te kampen met grote ongeregeldheden. De protesten begonnen als gevolg van de recente verkiezingen die volgens velen niet eerlijk verliepen.

- Advertentie -

De chaos in het land zorgt er onder andere voor dat mensen naar manieren zoeken om hun kapitaal te beschermen. Een van die manieren is om het naar het buitenland over te hevelen. Deze kapitaaluitstroom is doorgaans slecht voor een land en dus stak de centrale bank van Kirgizië daar een stokje voor.

Vanaf 7 oktober is het namelijk niet langer mogelijk om geld via het SWIFT netwerk naar het buitenland te verzenden. De centrale bank stelt dat het dit doet om “de veiligheid van het systeem en activa te garanderen.”

“De genomen maatregelen zijn nodig om de beveiliging van het systeem en de veiligheid van activa te waarborgen. De Nationale Bank volgt de situatie en naarmate deze stabiliseert, zal het banksysteem de operaties in de normale modus hervatten.”

Ook adviseert de centrale bank aan commerciële banken om vanaf dezelfde datum het werk volledig neer te leggen. Mensen die alleen fiatvaluta op hun bankrekening hebben staan kunnen nu dus geen kant meer op. Zij kunnen alleen maar hopen dat de waarde van hun kapitaal niet volledig door de grond zakt als gevolg van de onrust.

Dergelijke praktijken zijn niet uniek. Ook Argentinië kampt al langere tijd met een crisis. Argentijnen besloten vanwege hyperinflatie om Amerikaanse dollars en bitcoin te kopen. De centrale bank van Argentinië besloot vervolgens om bitcoin aankopen met creditcards te verbieden.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.160,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.130,10 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.188,90 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.196,80 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.202,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.160,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.130,10 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.188,90 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.196,80 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.202,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...