Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Overheid en regulatie Centrale bank Argentinië verbiedt het kopen van bitcoin (BTC) met creditcard

Centrale bank Argentinië verbiedt het kopen van bitcoin (BTC) met creditcard

De centrale bank van Argentinië (BCA) heeft aangekondigd dat burgers van het Zuid-Amerikaanse land geen bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies meer mogen kopen met creditcards. Dit werd op 31 oktober in een officiële aankondiging bekendgemaakt.

Argentinië heeft al langere tijd te maken met een valutacrisis. In augustus verloor de peso nog vele tientallen procenten in waarde. Sindsdien doet het land haar best om de crisis in bedwang te houden met allerlei monetaire maatregelen.

- Advertentie -

De recente aankondiging van de BCA stelt dat creditcards in meerdere industrieën niet meer gebruikt mogen worden of dat deze worden gelimiteerd. Burgers mogen door deze maatregel geen bitcoin meer kopen, aldus de aankondiging:

Het kopen van van Bitcoin en cryptocurrencies: het is verboden om BTC te kopen met deze betaalmethode. Het enige overgebleven alternatief voor deze investering is door dit te doen met tegoeden die van een bankrekening zijn overgemaakt.

De maatregel wordt genomen om de buitenlandse valuta reserves van het land te kunnen beschermen, zo stelt Cointelegraph. Of de maatregel ook debetkaarten en prepaidkaarten treft is onduidelijk.

Argentinië nam eerder al de beslissing een limiet op te leggen op de aankoop van Amerikaanse dollars. Burgers mogen daardoor maximaal $200 bezitten, eerder was dit nog $10.000.

Crypto Insider David zegt dat de stier weer terug is in zijn nieuwste uitgebreide wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees zijn analyse dan hier.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.187,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.245,24 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.246,94 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.249,60 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.292,93 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

0
Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot 18 mei zat er maar liefst voor $20 miljard aan marktorders in die weekly candle. Als we de week daarna kijken zitten we op $14...