Home Nieuws Overheid en regulatie Centrale bank Argentinië verbiedt het kopen van bitcoin (BTC) met creditcard

Centrale bank Argentinië verbiedt het kopen van bitcoin (BTC) met creditcard

- Advertentie -

De centrale bank van Argentinië (BCA) heeft aangekondigd dat burgers van het Zuid-Amerikaanse land geen bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies meer mogen kopen met creditcards. Dit werd op 31 oktober in een officiële aankondiging bekendgemaakt.

Argentinië heeft al langere tijd te maken met een valutacrisis. In augustus verloor de peso nog vele tientallen procenten in waarde. Sindsdien doet het land haar best om de crisis in bedwang te houden met allerlei monetaire maatregelen.

De recente aankondiging van de BCA stelt dat creditcards in meerdere industrieën niet meer gebruikt mogen worden of dat deze worden gelimiteerd. Burgers mogen door deze maatregel geen bitcoin meer kopen, aldus de aankondiging:

Het kopen van van Bitcoin en cryptocurrencies: het is verboden om BTC te kopen met deze betaalmethode. Het enige overgebleven alternatief voor deze investering is door dit te doen met tegoeden die van een bankrekening zijn overgemaakt.

De maatregel wordt genomen om de buitenlandse valuta reserves van het land te kunnen beschermen, zo stelt Cointelegraph. Of de maatregel ook debetkaarten en prepaidkaarten treft is onduidelijk.

Argentinië nam eerder al de beslissing een limiet op te leggen op de aankoop van Amerikaanse dollars. Burgers mogen daardoor maximaal $200 bezitten, eerder was dit nog $10.000.

Crypto Insider David zegt dat de stier weer terug is in zijn nieuwste uitgebreide wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees zijn analyse dan hier.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...