Timo Bult Timo Bult
02/11/2019 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/11/2019 07:00

Centrale bank Argentinië verbiedt het kopen van bitcoin (BTC) met creditcard

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Centrale bank Argentinië verbied het kopen van bitcoin (BTC) met creditcard

De centrale bank van Argentinië (BCA) heeft aangekondigd dat burgers van het Zuid-Amerikaanse land geen bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies meer mogen kopen met creditcards. Dit werd op 31 oktober in een officiële aankondiging bekendgemaakt.
Argentinië heeft al langere tijd te maken met een valutacrisis. In augustus verloor de peso nog vele tientallen procenten in waarde. Sindsdien doet het land haar best om de crisis in bedwang te houden met allerlei monetaire maatregelen.
De recente aankondiging van de BCA stelt dat creditcards in meerdere industrieën niet meer gebruikt mogen worden of dat deze worden gelimiteerd. Burgers mogen door deze maatregel geen bitcoin meer kopen, aldus de aankondiging:

Het kopen van van Bitcoin en cryptocurrencies: het is verboden om BTC te kopen met deze betaalmethode. Het enige overgebleven alternatief voor deze investering is door dit te doen met tegoeden die van een bankrekening zijn overgemaakt.

De maatregel wordt genomen om de buitenlandse valuta reserves van het land te kunnen beschermen, zo stelt Cointelegraph. Of de maatregel ook debetkaarten en prepaidkaarten treft is onduidelijk.
Argentinië nam eerder al de beslissing een limiet op te leggen op de aankoop van Amerikaanse dollars. Burgers mogen daardoor maximaal $200 bezitten, eerder was dit nog $10.000.
Crypto Insider David zegt dat de stier weer terug is in zijn nieuwste uitgebreide wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees zijn analyse dan hier.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie