Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Overheid en regulatie Bitcoin (BTC) ruim $12.300 waard in Argentinië door valutacrisis

Bitcoin (BTC) ruim $12.300 waard in Argentinië door valutacrisis

Het Zuid-Amerikaanse land Argentinië zit op dit moment midden in een valutacrisis. De fiat-valuta van het land, de peso, verloor namelijk ruim 30% in waarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar nadat duidelijk werd dat de huidige president mogelijk plaats moet gaan maken voor een protectionistische president.

Door de crisis stond de peso op 12 augustus al ruim 25% in de min ten opzichte van de dollar. Echter daalde de koers later nog verder waardoor de peso in totaal 30% in waarde afnam. Door deze sterke afname van de waarde van de peso wordt bitcoin (BTC) nu voor $12.300 verhandeld in het land.

- Advertentie -

De crisis ontstond nadat de zittende president Mauricio Marci in de eerste ronde afgelopen zondag slechter presteerde dan verwacht. Hij verloor van de protectionistische Alberto Fernandez. De onzekere omstandigheden hebben al geleid tot een inflatie van ruim 55%. Mauricio hoopt op 27 oktober tijdens de tweede ronde alsnog te kunnen winnen van Fernandez, maar het ziet er somber uit.

crypto_insiders_telegram_bannerDe Argentijn en bekend analist Alex Krüger gaat op Twitter in op de berichten dat Argentijnen nu bitcoin zouden moeten kopen om hun bezittingen te beschermen. Echter vindt hij dit niet juist:

Ik vind dat iedereen bitcoin moet hebben. Argentijnen in het bijzonder. Ik ben openlijk bullish op bitcoin om meerdere redenen. Ik denk echter niet dat het juist is om een nationale tragedie te gebruiken om slecht-geïnformeerde verhalen te verzinnen.

Verder benadrukt Krüger dat het met de aankoop van bitcoins op dit moment nog meevalt in Argentinië:

Dit is het Buenbit $BTCARS-orderboek. Slechts 19 BTC werd daar vandaag verhandeld.
Andere Argentijnse makelaars hebben geen exchanges, zij bieden alleen brokerage-diensten (voor retail of OTC).

Heb je maandag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Volgens hem is er mogelijk zwaar weer op komst voor bitcoin (BTC)! Klik hier om Davids laatste column te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.097,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.158,48 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.159,88 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.166,78 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.204,21 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...