Kevin Schijven Kevin Schijven
03/04/2021 07:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/04/2021 07:22

Bitcoin (BTC) beurs Coinbase wordt 14 april genoteerd aan de Nasdaq

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) beurs Coinbase wordt 14 april genoteerd aan de Nasdaq

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Coinbase kondigt aan dat de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange binnen twee weken wordt genoteerd op de beurs van Nasdaq. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de (S-1) aanvraag van Coinbase gisteren vannacht goedgekeurd:

Coinbase wordt 14 april op de Nasdaq Global Select Market genoteerd onder de “COIN” ticker. Het is de eerste Amerikaanse crypto-exchange die genoteerd wordt op een reguliere beurs.

De verwachting is dat de aandelen $300 tot $375 waard zullen zijn, voor een totale waardering richting de $100 miljard. Volgens CNBC zou dat betekenen dat de aandelen van CEO Brian Armstrong maar liefst $13,6 miljard waard zullen zijn. Hij komt dan op het lijstje van “decamiljardairs” te staan samen met figuren als Jeff Bezos van Amazon, Elon Musk van Tesla, Bill Gates van Microsoft en Mark Zuckerberg van Facebook.

Naar verluidt was het plan om Coinbase al in maart te noteren op Nasdaq, maar het bedrijf ontving toen een miljoenenboete van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Coinbase had zich enkele jaren geleden schuldig gemaakt aan wash trading, het kunstmatig oppompen van het handelsvolume.

In gerelateerd nieuws kondigt Coinbase in een persbericht aan dat het op 6 april een call gaat houden over de resultaten van het eerste kwartaal van 2021 en de verwachtingen voor het komende jaar. Onlangs publiceerde de crypto-beurs nog een artikel over de anonieme bitcoin (BTC) bedenker Satoshi Nakamoto en waarom hij waarschijnlijk anoniem zal blijven:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie