Home Nieuws Bitcoin nieuws 'Bitcoin (BTC) bevindt zich pas in een vroeg stadium, prijs kan nog...

‘Bitcoin (BTC) bevindt zich pas in een vroeg stadium, prijs kan nog 10 tot 20 keer stijgen’

Het is nog erg vroeg voor bitcoin (BTC). We staan nog steeds pas aan het begin van een nieuwe wereldwijde activaklasse, zegt de veteraaninvesteerder Dan Tapiero, oprichter van 10T Holdings en DTAP Capital, op 19 oktober.

- Advertentie -

Hij baseert zijn uitspraak op de resultaten van een recente analyse van onderzoeksbureau Statista. Statista ondervroeg van de zomer respondenten uit 65 verschillende landen, zo’n 1.000 tot 4.000 respondenten uit elk land.

Uit het onderzoek blijkt dat slechts 7% van de Amerikaanse ondervraagden ooit bitcoin gekocht of gebruikt heeft. In tegenstelling tot de VS is dat 32% voor Nigeria. Voor onze Duitse buren is dat maar 6%, en Nederland staat niet op de lijst. Ook Zuid-Korea staat er niet op terwijl het juist een van de grotere cryptocurrency markten ter wereld heeft.

Ook Tapiero meldt dat er bepaalde landen op het lijstje missen. Toch zegt Tapiero dat het lijstje interessant is omdat het aangeeft dat de adoptie van bitcoin in emerging markets (EM), oftewel opkomende markten, sneller verloopt dan in de “ontwikkelde wereld.”

- Advertentie -

Als we in het Westen dezelfde adoptie zouden zien als in deze opkomende economieën dan zou de waarde van bitcoin 10 tot 20 keer zo hoog liggen, aldus Tapiero.

Volgens deze populaire analist lijkt de huidige koers momenteel op die uit februari, net voor de beruchte crash. Hij verwacht dan ook dat bitcoin wellicht een pullback naar de $10.000 gaat maken.

Gisteren meldde Willy Woo, ook een populaire crypto analist, dat wellicht een correctie omlaag te verwachten is vanwege de zogeheten “CME gap.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.540,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.285,60 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.337,50 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€14.365,30 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.398,70 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...