Timo Bult Timo Bult
05/11/2021 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/11/2021 19:05

Bitcoin (BTC) biedt minder bescherming dan Ethereum (ETH) in huidig klimaat, zegt JPMorgan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) biedt minder bescherming dan Ethereum (ETH) in huidig klimaat, zegt JPMorgan

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Ethereum (ETH) kopen is slimmer dan bitcoin (BTC) kopen, dat zeggen analisten van de Amerikaanse megabank JPMorgan. De altcoin zou een betere keuze zijn dan de moeder der aller cryptocurrencies in een periode waarin de rentepercentages weer lijken te gaan stijgen. Maar waarom is Ethereum volgens hen een betere keuze?

Bitcoin vergelijken met Ethereum is eigenlijk een beetje een appels en peren verhaal. Ja, beide netwerken zijn gebaseerd op blockchain-technologie. Toch dienen de netwerken ieder een ander doel. Waar bitcoin een gedecentraliseerd netwerk biedt waarop mensen waarde kunnen bewaren, verzenden en ontvangen zonder inmenging van derde partijen, biedt Ethereum een platform waarop ontwikkelaars geld kunnen programmeren middels smart contracts.

Die smart contracts zijn weer de basis van de enorm booming Decentralized Finance (DeFi) en non-fungible token (NFT) sectoren. Waar bitcoin dus een veilige haven biedt in tijden van economische onzekerheid en inflatie, is Ethereum op andere gebieden interessant. De analisten van JPMorgan schrijven:

“De stijging van de obligatierendementen en de uiteindelijke normalisering van het monetaire beleid zetten bitcoin als een vorm van digitaal goud onder druk, net zoals hogere reële rendementen neerwaartse druk uitoefenen op traditioneel goud.”

En dus schrijven ze over Ethereum:

“Omdat ethereum zijn waarde ontleent aan zijn toepassingen, variërend van DeFi tot gaming tot NFT’s en stablecoins, lijkt het minder vatbaar dan bitcoin voor hogere reële opbrengsten.”

Over Bitcoin schreef JPMorgan enkele dagen geleden nog dat het op dit moment teveel waard zou zijn. De “eerlijke waarde” van de cryptocurrency zou bij $35.000 liggen. De bank kwam tot deze conclusie door onder andere te kijken naar de volatiliteit in vergelijking met goud. Uiteindelijk is het natuurlijk de markt die de prijs bepaalt.

Desalniettemin blijven we interessante ontwikkelingen zien in de cryptomarkt. Zo wil de nieuwe burgemeester van New York zijn eerste drie salarissen in bitcoin ontvangen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie