Roy van Krieken Roy van Krieken
05/11/2021 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/11/2021 15:15

Burgemeester van New York wil salaris in bitcoin (BTC) ontvangen en van de stad een crypto hub maken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Burgemeester van New York wil salaris in bitcoin (BTC) ontvangen en van de stad een crypto hub maken

Onlangs werd de Democraat Eric Adams verkozen tot de nieuwe burgemeester van New York City. Aan het begin van 2022 zal hij zijn plek als de burgervader van deze wereldstad daadwerkelijk innemen. Dat Adams werd verkozen is voor de crypto gemeenschap goed nieuws. Adams is namelijk erg positief over de wereld van crypto en de rol die deze innovatieve sector in zijn stad kan innemen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Salaris in bitcoin (BTC)

Zo heeft Adams onlangs op Twitter gesteld dat hij graag zijn eerste drie salarissen wil ontvangen in de vorm van bitcoin (BTC). Dat is kenmerkend voor een bijzonder positieve houding jegens de crypto industrie.

Op Twitter vroeg een bekende crypto analist aan zijn volgers wie de eerste Amerikaanse politicus zou worden die zijn of haar salaris in de vorm van bitcoin zou willen ontvangen. De burgemeester van Miami reageerde enthousiast, maar de toekomstige burgemeester van New York City moest hier nog een schepje bovenop doen.

Ook de burgemeester van Miami lijkt dus overtuigd van de potentie van bitcoin en andere cryptocurrencies. Miami heeft al langere tijd het plan om een ware crypto hub in de Verenigde Staten en de wereld te worden.

Nu kunnen we dus ook New York hier aan toevoegen. Niet alleen wil burgemeester Adams zijn eerste drie salarissen ontvangen in bitcoin, hij heeft grootse plannen als het op de positie van de wereldstad binnen de crypto industrie aankomt.

In een interview met Bloomberg liet Adams weten dat hij en zijn team intensief aan het onderzoeken zijn hoe zij de groei van het crypto ecosysteem in de stad kunnen stimuleren. Op dit moment bestaat er ontzettend strenge crypto regulatie in de stad en Adams hoopt dit op de een of andere manier te kunnen veranderen.

Door de belangrijke positie van New York in het globale financiële systeem zou een dergelijke ontwikkeling van grote invloed kunnen zien op de wereld van crypto. New York wordt natuurlijk ook wel als de financiële hoofdstad van de wereld gezien.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie