Timo Bult Timo Bult
13/01/2020 07:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/01/2020 07:54

Bitcoin (BTC) blijft boven de $8.000 maar vormt dalende trendlijn, cryptomarkt beweegt zijwaarts

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) blijft boven de $8.000 maar vormt dalende trendlijn, cryptomarkt beweegt zijwaarts

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptomarkt kabbelt voort zonder al te grote prijsbewegingen. Bitcoin (BTC) bevindt zich nog altijd boven de $8.000 en de altcoins binnen de top 10 stijgen en dalen hier en daar. Kortom, na een aantal dagen van mooie stijgingen, lijken de koersen nu wat te consolideren.
Ethereum (ETH), de nummer 1 altcoin, zakte de afgelopen 24 uur met 0,7% terug en is daarmee nu $143,73 waard volgens CoinMarketCap. Ripple’s XRP (XRP) zakt met 1% naar een waarde van $0,2128. EOS (EOS) is de grootste stijger op dit moment. De nummer 7 cryptocurrency staat 1,5% in de plus en is nu $3,11 waard.
De kleine stijgingen en dalingen resulteren in een zijwaarts bewegende totale marktkapitalisatie. Die staat net als 24 uur geleden op $216,6 miljard. De bitcoin dominantie staat daarnaast op 68,1%.

$0 naar bitcoin ETF’s, is dat een slecht teken? Expert legt uit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Gisteren kon al op Crypto Insiders gelezen worden dat de bitcoin koers zich al een aantal boven de $8.000 bevindt. Hier kon het op 10 januari weer boven komen na de opgelopen spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran.
De afgelopen 24 uur is er voor wat betreft de bitcoin koers weinig veranderd. BTC bevindt zich nog altijd boven de $8.000 maar vormt sinds de test van de $8.400 op 8 januari wel een dalende trendlijn. Daar vond de koers al zo’n vier keer weerstand met steeds lagere highs tot gevolg.
Dit betekent echter dat de supportzone bij $8.000 steeds dichterbij komt. Het blijft dan ook afwachten wat de koers hier zal gaan doen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.061 op cryptocurrency-exchange Coinbase.
Voor een nieuwe test van de weerstandszone die bij ongeveer $8.300 ligt, is een uitbraak boven de eerdergenoemde trendlijn nodig. Deze zou op dit moment ongeveer bij $8.100 voor weerstand kunnen zorgen. Verder omlaag blijft de $8.000 een belangrijke support. Zakt bitcoin hier doorheen dan ligt de volgende belangrijke support bij $7.800.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie