Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
12/01/2020 09:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:35

Bitcoin koers net boven de $8.000 na hoog opgelopen spanning Amerika en Iran

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers net boven de $8.000 na hoog opgelopen spanning Amerika en Iran

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De koers van bitcoin (BTC) maakte een aardige pump mee toen eerder deze maand de politieke onrust tussen Amerika en Iran piekte. Op het moment dat diezelfde situatie iets afkoelde, daalde de koers van de meest dominante cryptocurrency ook weer. Het lijkt erop dat bitcoin, net als goud, de rol kon vervullen van safe haven in tijden dat het vertrouwen in de economie wankelde en daarmee de koers van bitcoin even werd opgedreven.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers

Het momentum dat werd gecreëerd door de situatie tussen Amerika en Iran zorgde er mede voor dat bitcoin boven de $8.300 steeg. Toen de situatie echter bekoelde, dipte bitcoin weer onder de $8.000.
Op het moment van schrijven wordt bitcoin verhandeld voor $8.154 op CoinMarketCap, na 0,77% in koerswaarde te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur; hiermee is bitcoin een kleine 5% minder waard dan de hoogste koerswaarde van de afgelopen 7 dagen die werd bereikt op woensdag 8 januari.
Op het moment is de marktkapitalisatie van BTC $148 miljard en het totale handelsvolume in de afgelopen 24 uur is $24,8 miljard. De algehele marktkapitalisatie van de cryptocurrency-markt is $218 miljard met een handelsvolume van $86 miljard in de afgelopen 24 uur. Hiermee is de bitcoin-dominantie op het moment 67,9%.
bitcoin_BTC_koers_net_boven_de_8000_dollar_na_hoog_opgelopen_spanning_Amerika_iranAfbeelding 1: Bron: CoinMarketCap, 12 januari 10:15 uur
De rally die bitcoin meemaakte begon begin januari, toen Amerika een drone-aanval uitvoerde op de Iraanse generaal en prominent figuur Qassem Soleimani. Iran viel als reactie twee militaire legerbases aan in Irak waar ook Amerikaanse soldaten waren gestationeerd. Afgelopen vrijdag kondigde Amerika aan Iran extra sancties op te leggen vanwege de aanvallen op de legerbases.
Eergisteren schreef onze analist Michiel Ipenburg ook over de gespannen sfeer tussen Amerika en Iran en de koers van bitcoin, in zijn column met de naam Een gespannen sfeer.
Meekletsen over de weerslag van wereldpolitiek op de koers van bitcoin? Join dan nu ons gratis discussiekanaal op Telegram!
Van tijd tot tijd delen we gratis videocontent op YouTube! Abonneer je op ons kanaal en zorg dat je niets mist!
abonneren_youtube

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie