Timo Bult Timo Bult
12/11/2019 07:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/11/2019 07:33

Bitcoin (BTC) blijft zijwaarts handelen, stellar (XLM) ook vandaag de grootste stijger

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) blijft zijwaarts handelen, stellar (XLM) ook vandaag de grootste stijger

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na de flinke daling die bitcoin (BTC) tot onder de $8.600 bracht, is er niet veel veranderd. De BTC koers zit in een lichte uptrend op de uurlijkse grafiek van cryptocurrency-exchange Coinbase maar lijkt nu op lichte weerstand te stuiten. Ook bij de altcoins is weinig actie te bekennen, al is stellar (XLM) ook vandaag weer de grootste stijger.
Ethereum (ETH) staat 0,4% in de min en zakt daarmee terug naar een waarde van $187, blijkt uit gegevens van CoinMarketCap. De tweede grootste altcoin, ripple (XRP), staat 0,6% in de min. XRP is op het moment van schrijven $0,2756 waard. Naast wat lichte stijgers van minder dan een procent in de top 10 is de enige significante stijger stellar. XLM, de altcoin op plek 10, staat 2% in de plus en steeg in de afgelopen 24 uur naar een waarde van $0,0791.
De vooral horizontaal voortbewegende koersen zorgen ervoor dat ook de totale marktkapitalisatie van de cryptocurrency-markt zich zijwaarts voort beweegt. 24 uur geleden stond de marktkapitalisatie op $240,8 miljard en daar staat hij op dit moment ook. De bitcoin dominantie zakt 0,1% terug naar 66%.

Bitcoins massaal opgekocht door zwaargewichten, correctie nu voorbij?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

De bitcoin koers zakte op 11 november ver terug. Binnen enkele uren tijd gleed BTC van een waarde rond de $9.000 naar onder de $8.600. Een low werd gevormd bij $8.590. Sindsdien is er niet veel veranderd, afgezien van het feit dat de BTC koers op dit moment licht stijgt.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.776 op cryptocurrency-exchange Coinbase. De koers lijkt vlak onder de $8.800 op enige weerstand te stuiten echter liggen de belangrijkste weerstandsniveaus een stukje hoger.
In het geval bitcoin de komende uren verder stijgt, zal de $8.900 mogelijk voor weerstand zorgen. Boven dit prijsniveau ligt de volgende weerstand bij $9.000. Kijken we naar beneden dan zien we support bij $8.700 liggen met daaronder de volgende support bij $8.500.
Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie