Rico Engelbarts
13/05/2020 06:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2020 06:05

Bitcoin (BTC) blockchain gebrandmerkt met "Epstein didn't kill himself"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) blockchain gebrandmerkt met

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Velen keken toe hoe Bitcoin (BTC) zijn derde halving doormaakte. Met elke block dat gemined werd, werden er enthousiaste en dankbare berichten meegestuurd die toeschouwers vervolgens konden lezen terwijl ze vereeuwigd werden in de blockchain. Veel van deze stonden in het teken van eerbetoon, hoop en herinneringen zoals:

“fijne halvering, en de beste wensen voor iedereen”

“Epstein didn’t kill himself”

“Ik hoop dat covid-19 snel zal eindigen en de wereld een betere plek zal zijn”

Yep, je ziet het goed. De ‘Epstein didn’t kill himself’ meme heeft ook een plaats toegeëigend op de Bitcoin blockchain. Want tussen al die berichten vol positiviteit en beste wensen, zagen enkele Bitcoin-fanaten en complottheoretici de kans om van dit moment gebruik te maken en kort in de belangstelling te staan. Deze kans grepen zij toe met beide handen waarna memes, maar ook referenties naar COD Warzone, langskwamen. Naast de grollen en grappen, werden er ook prijsvoorspellingen geplaatst waaronder deze:

“58192 HH 2020 “[Trezor]: 0.94 BTC | VB CO: @ 148K $ (~ Dec2021) 1 XBT ~ 8493 $ | SN”

In de voorspelling valt te lezen dat Bitcoin in 2020 een nieuwe high kan gaan bereiken van ruim $58K waarna het door zal stijgen tot december 2021 en een waarde van $148K zal hebben. Ook valt er een handtekening te lezen van ‘SN’ wat kan verwijzen naar Satoshi Nakamoto of iemands eigen initialen. Gezien de anonimiteit blijft het echter wel lastig om de schatting als realistisch op te nemen.

Eerbetoon aan Bitcoin-maker

F2pool was verantwoordelijk voor de op een-na-laatste block, nummer 62999. Het bericht, dat in een Coinbase-transactie verborgen zat, bracht een sterke boodschap naar buiten en was een direct eerbetoon aan de maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto.

“NYTimes 09 / apr / 2020 met een injectie van $ 2,3 biljoen, veruit overtreft de plannen van de FED in 2008”

Chris McAlary, CEO van Coin Cloud, sprak zich positief uit over het eerbetoon van F2Pool aan de boodschap die Satoshi Nakamoto 11 jaar geleden heeft mee gegeven met zijn Genesis Block, en gelooft dat de problemen die het ontstaan van Bitcoin inspireerde groter dan ooit zijn.


Nu Bitcoin zijn derde halving achter de rug heeft, is het in zijn ‘digitale goud’ fase beland. Veel traders en analisten zien de halvering als het begin van een nieuwe bullrun. Lees hier meer over de halving en wat het precies kan betekenen voor jou.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie