Timo Bult Timo Bult
23/04/2020 07:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/04/2020 07:15

Bitcoin (BTC) breekt belangrijke prijszone maar stuit op weerstand, tezos (XTZ) stijgt weer flink

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) breekt belangrijke prijszone maar stuit al snel op weerstand, tezos (XTZ) stijgt weer flink

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat de bitcoin (BTC) koers een belangrijke prijszone naderde. Een cluster van moving average (MA) lijnen bevindt zich bij $7.000 en kon daarom voor sterke weerstand zorgen. In de loop van de dag kon bitcoin uitbreken.
Sinds 20 april toonde BTC een lichte opwaartse trend waarmee het steeds dichterbij de prijszone van $7.000 terecht kwam. Gisteren, rond 14:00, kwam bitcoin aan bij de $7.000 en werd het dus spannend om te zien of de koers door kon breken. De bulls konden de prijs inderdaad door drukken met een verdere uitbraak tot gevolg.
Deze uitbraak ging vrij rap, binnen vier uur tijd steeg bitcoin van een waarde van $6.940 naar $7.141 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Uiteindelijk werd om 2 uur ’s nachts een high neergezet van $7.191 op Coinbase.
Een doorbraak van de volgende weerstandszone bij $7.200 zat er dus nog niet in. De koers daalt nu een aantal uren en bevindt zich nu weer vlak boven de $7.000. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.060 op Coinbase. Voor de bulls is het belangrijk dat bitcoin standhoudt boven dit prijsniveau. Mocht de koers vanaf dit punt een bounce maken dan ligt bij $7.200 het eerstvolgende obstakel.

Ethereum (ETH) en tezos (XTZ) stijgen

Gisteren waren er bij de altcoins geen al te grote bewegingen te zien. De afgelopen 24 uur konden de koersen echter weer aardig stijgen. Ethereum (ETH) kon 3,3 procent in waarde stijgen en is nu $180,40 waard. ETH is hiermee een van de grote stijgers van de top 10 op basis van marktkapitalisatie.
Ripple (XRP) blijft vooralsnog achter met een stijging van slechts 0,8 procent. XRP is nu $0,1872 waard. Bitcoin cash (BCH) steeg de afgelopen 24 uur met 2,4 procent naar een waarde van $228,33. De grootste stijger is opnieuw op plek 10 te vinden; tezos (XTZ). De altcoin staat 4,8 procent in de plus en is $2,33 waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie