Timo Bult Timo Bult
22/04/2020 07:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/04/2020 07:22

Bitcoin (BTC) nadert belangrijke prijszone, altcoins tonen weinig actie

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) nadert belangrijke prijszone, altcoins tonen weinig actie

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Afgelopen maandag, 20 april, kwam de bitcoin (BTC) koers onder de $7.000 terecht. Bitcoin zakte naar een low van $6.748 maar zit nu weer in een lichte opwaartse trend. Zodoende nadert BTC de $7.000 opnieuw, waar zich op dit moment een cluster van Moving Average (MA) lijnen bevindt.

Bitcoin (BTC) nadert belangrijke zone

Als gevolg van de daling afgelopen maandag kwam bitcoin dus onder de $7.000 terecht. De koers werd uiteindelijk tot aan de supportlijn van een stijgend trendkanaal naar beneden gedrukt. BTC handelt sinds 17 maart in dit trendkanaal. De koers lijkt vooralsnog stand te houden binnen dit kanaal.
De grootste klus voor de bulls ligt echter nog voor de boeg. Bitcoin stijgt namelijk langzaam richting de $7.000 waar naar verwachting sterke weerstand kan liggen. Hier bevindt zich namelijk een behoorlijke cluster van MA’s.
Zo bevinden de 4-uurs 50- en 100-MA’s, 15-dagen MA, 100-weken MA en nog een aantal MA’s op de kleinere tijdsframes zich in dit prijsgebied. Kortom, dit is een belangrijke prijszone om te doorbreken. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $6.937 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Weinig verandering bij altcoins

Bij de altcoins zijn op dit moment geen grote koersschommelingen te zien. Ethereum (ETH) steeg slechts 0,3 procent in waarde en blijft daarmee nagenoeg gelijkstaan op $174,70. Ripple (XRP) stijgt eveneens licht en staat 0,2 procent in de plus. XRP is nu $0,1854 waard. De enige grote stijger op dit moment is tezos (XTZ). De nummer 10 steeg de afgelopen 24 uur met 2,7 procent in waarde en is nu $2,23 waard.
Gisteren sprak de CEO van ShapeShift de verwachting uit dat bitcoin binnen 12 maanden de $50.000 kan gaan bereiken. Hij zei dat er volgens hem een kans van 80 procent is dat dit zal gaan gebeuren, al stelde hij direct na zijn uitspraak dat dergelijke prijsvoorspellingen vaak onnauwkeurig zijn.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie