Rico Engelbarts
21/04/2020 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/04/2020 13:04

"Bitcoin (BTC) stijgt mogelijk binnen 12 maanden boven de $50.000," voorspelt Shapeshift CEO

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Tijdens een recent interview deed de eigenaar van Shapeshift, Erik Voorhees een uitspraak over zijn visie op de prijs van bitcoin (BTC). Volgens hem zal de aanstaande halving impact hebben op de prijs van bitcoin en de prijs naar nieuwe all-time highs brengen.
Het blijft natuurlijk onmogelijk om de prijs exact te voorspellen geeft Voorhees aan, maar er is zeker ruimte voor nieuwe stijgingen volgens hem:

“Er is een kans van 80 procent dat bitcoin binnen 12 maanden boven de $50.000 stijgt.”

Hij voegde daar wel gelijk aan toe dat hij er natuurlijk naast kan zitten omdat het slechts een voorspelling is.

“Mensen moeten eigenlijk eens onderzoeken wie er in het verleden gelijk had qua prijsvoorspellingen. Want mensen hebben maar zelden gelijk.”

De huidige ophef die er is rondom de financiële markten doet wel suggereren dat dit soort voorspellingen vrij optimistisch zijn. De werkloosheid neemt toe, de olieprijs zakt en investeerders zoeken een veilige uitweg. De huidige onzekerheid in de financiële markt zou wel eens een probleem kunnen worden voor de crypto industrie.
Echter lijkt Voorhees zich niets aan te trekken van de onzekerheden rondom bitcoin, hij blijft net als andere prominente figuren in de industrie bullish. De eigenaar van cryptocurrency-exchange Bitmex, Arthur Hayes blijft ook bij zijn punt dat bitcoin later dit jaar explosief zal stijgen in prijs. Volgens hem zal dit komen door de noodfondsen die overheden beschikbaar stellen en het bijdrukken van geld waardoor mensen op zoek gaan naar een alternatief. Volgens hem zal bitcoin langzaam weer terug stijgen naar $20.000 dit jaar.

“Iedereen weet dat wij de verandering waar moeten maken, dat is de reden dat banken alles doen binnen hun macht om het te bestrijden. Ik benadruk dat het bijdrukken van geld zorgt voor inflatie, het enige wat staande blijft is goud en Bitcoin.”

Crypto Insider Michiel laat in zijn onlangs verschenen bitcoin koersvideo weten dat er mogelijk een grote move aan zit te komen. Benieuwd naar zijn bevindingen? Bekijk dan hier zijn video!

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement