Timo Bult Timo Bult
26/09/2020 08:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/09/2020 08:09

Bitcoin (BTC) bull Mike Novogratz over institutionele beleggers: "De kudde komt er echt aan"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) bull Mike Novogratz over institutionele beleggers:

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Velen binnen de bitcoin (BTC) en bredere crypto-gemeenschap wachten met smart op de komst van de instutionele belegger. Dit zou namelijk voor een versnelling in de adoptie van veel cryptocurrencies, en daarmee stijgende koersen kunnen veroorzaken. Maar wanneer komen die beleggers nou eindelijk? Mike Novogratz van Galaxy Digital, een bekend bitcoin bull, zei tijdens de Bezinga Boot Camp dat de kudde instutionele beleggers “nu toch echt komt.”
Waarom men naar de instutionele beleggers kijkt is omdat zij met veel geld beleggen. Dit type belegger is echter aan de zijlijn blijven staan de afgelopen jaren, dit terwijl de markt toch echt mooie kansen heeft geboden. De reden waarom zij aan de zijlijn bleven staan heeft vooral te maken met het gebrek aan instutionele beleggingsproducten met betrekking tot bitcoin en crypto. Maar daar lijkt nu langzaamaan verandering in te komen.
Novogratz, voormalig hedgefonds manager en nu vooral bekend om zijn bullish houding tegenover Bitcoin, heeft vaker gezegd dat de instutionele beleggers eraan komen, maar deze keer stelt hij dat ze eindelijk komen. Zo zei hij:

“Ik bleef maar zeggen dat de kudde eraan komt. En ik had het mis. Het ging zo traag. Nu komt de kudde echt. En ik zie het, ik krijg elke dag telefoontjes. En dus maakte het me erg optimistisch over de algehele ruimte.”

Een voorbeeld dat hij noemt is de recente aankoop van bitcoin door MicroStrategy, een miljardenbedrijf. Novogratz noemt dit zijn favoriete verhaal van 2020. Wel zegt hij nog te wachten op het volgende grote bedrijf dat bitcoin instapt want dan zal de trend als een sneeuwbal doorzetten, aldus Novogratz.
Ten slotte deed hij ook nog een wilde prijsvoorspelling. Volgens hem zal de bitcoin prijs binnen twee tot drie jaar tegen de $50.000 aanlopen. Uiteraard moet men dergelijke prijsvoorspellingen met een korrel zout nemen, niemand weet namelijk wat de koers doet. Tenzij je een glazen bol hebt natuurlijk.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie