Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Bitcoin (BTC) community reageert fel op “ponzi fraude” beschuldigingen Portnoy

In de meest recente podcast van Anthony Pompliano was David Portnoy te gast. In de podcast werd er gevraagd naar de mening van de voorzitter van Barstool Sports, wat hem betreft is bitcoin (BTC) “een grote ponzi fraude.

Op Twitter barstte de discussie al gauw los, een groep influencers besprak onderling de argumenten van Portnoy en legde uit waarom zij denken dat hij er naast zit. Ondernemer en welbekend crypto trader Willy Woo was een van de vooraanstaande figuren binnen de community die zich mengde in de discussie.

- Advertentie -

Woo zei dat de meeste startups in de beginfase iets weg hebben een bubbel of een ponzi scheme. Dit houdt pas op zodra het bedrijf wat meer gevestigd raakt en de mainstream bereiken. Tot die tijd is de productiviteit van het bedrijf lastig te meten.

Bitcoin supporter Jameson Lopp reageerde op de theorie van Portnoy. Als de definitie van een ponzi scheme volgens Portnoy een asset is waar je in moet stappen en bij moet zorgen dat je niet als laatste overblijft met alle coins, dan zou vrijwel ieder aandeel gezien kunnen worden als een piramide.

Bestuurslid van BlockTowter Ari Paul zei dat bitcoin voornamelijk berust op speculatie in tegenstelling tot traditionele aandelen. Die op hun beurt ook geen ponzi fraude zijn.

Portnoy heeft onlangs wel flink wat bitcoin aangekocht op advies van de Winklevoss twins. Daarnaast kocht hij op hun aanraden ook chainlink (LINK), precies op de piek. De Winklevoss twins hebben Portnoy uitleg gegeven over cryptocurrencies. Het ging voornamelijk over de schaarste van bitcoin en waarom het nu een betere investering zou zijn dan goud.

Op het moment dat de koers daalde van zowel bitcoin en chainlink begon Portnoy crypto te bashen. Daarna noemde hij bitcoin een ponzi scheme in de podcast van Pompliano.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.131,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.925,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.964,30 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.975,20 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.010,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.131,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.925,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.964,30 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.975,20 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.010,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...