Timo Bult Timo Bult
10/07/2020 06:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/07/2020 06:38

Bitcoin (BTC) corrigeert flink en nadert de $9.100, altcoins zakken na flinke stijgingen weer terug

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) corrigeert flink en nadert de $9.100, altcoins zakken na flinke stijgingen weer terug

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) heeft opnieuw de dalende trendlijn niet kunnen breken en kon hierdoor wederom de $10.000 niet bereiken. De bitcoin koers is weer naar beneden afgeslagen en zakte onder andere weer onder de 50-dagen Moving Average (MA). Naast bitcoin dat op dit moment een flinke correctie laat zien, zakken ook de altcoins na een aantal goede dagen weer aardig terug.

Bitcoin (BTC) weer onder de 50-dagen MA

Zo’n twee dagen geleden kon BTC nog een high bereiken van $9.475. De koers steeg hiermee door de 50-dagen MA en men was enigszins hoopvol op een verdere opwaartse beweging. Echter waren er op de 4-uurs grafiek al wat signalen te zien die een dergelijke verdere beweging niet ondersteunden.
Zo was er op de Relative Strength Index (RSI) een bearish divergence te zien. Dit houdt in dat terwijl de koers een hogere top vormde, de RSI juist een lagere top vormde. Ook de Moving Average Convergence Divergence (MACD) liet een bearish signaal zien waarmee het momentum minder fel leek te worden.
Gistermiddag begon bitcoin uiteindelijk terug te zakken. Van een prijs van ongeveer $9.420 zakte bitcoin in vier uur tijd naar een low van $9.154. Na een kleine stuiter zakte de koers nog een stukje verder terug om een dieptepunt te bereiken van op dit moment $9.118.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.150 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Voor de korte termijn is de prijszone bij $9.100 een belangrijke support. Zakt de koers hier doorheen dan is het aannemelijk dat de koers onder de $9.000 duikt.

Altcoins corrigeren

De altcoins zagen de afgelopen dagen mooie stijgingen. Vooral cardano (ADA) deed het goed. De altcoin haalde dankzij de stijgingen litecoin (LTC) in qua marktkapitalisatie. Nu staat ADA echter 3,5 procent in de min.
Ethereum (ETH) zakt 3 procent in waarde en is nu $238,40 waard. Ripple (XRP) daalt iets harder en staat 3,6 procent in de min met een waarde van $0,1956. Stellar (XLM), dat gisteren nog meer dan 20 procent kon stijgen, daalde de afgelopen 24 uur weer met 8,3 procent.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie