Timo Bult Timo Bult
09/07/2020 06:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/07/2020 06:44

Bitcoin (BTC) stijgt boven de 50-dagen MA maar toont bearish divergences, stellar (XLM) 22 procent in de plus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) stijgt boven de 50-dagen MA maar toont bearish divergences, stellar (XLM) 22 procent in de plus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers kon gisteren weer een stukje verder stijgen. Bitcoin kwam hiermee weer boven de 50-dagen Moving Average (MA) uit maar tot een verdere explosieve uitbraak kwam het niet. Daarnaast zijn er wat signalen op de lagere tijdframes die niet per se bullish zijn.

Bitcoin (BTC) stijgt maar vormt bearish divergence

Bitcoin handelde gisteren lange tijd in de weerstandszone boven de $9.250 maar onder de $9.400. Bij dit laatste prijsniveau vond bitcoin eerder al eens weerstand, hier bevindt zich onder andere de 50-dagen MA.
Gistermiddag rond 15:00 verscheen er plotseling een lange groene candle op de uurlijkse grafiek. In een uur tijd werd de koers van een prijs van $9.290 naar een high van $9.462 gedrukt. Daar werd de beweging afgestopt en begon BTC weer aan een zijwaartse beweging.
Op de 4-uurs grafiek zijn nu echter een aantal bearish divergences te zien. Daar vormt de Relative Strength Index (RSI) namelijk een lagere top, terwijl de koers dus juist een hogere top kon bereiken. Ditzelfde beeld is te zien op de Moving Average Convergence Divergence (MACD). Daar is te zien dat het momentum minder fel was.
Bovendien bevindt bitcoin zich nu vlak onder de dalende trendlijn die de koers sinds het bereiken van de all-time high (ATH) van $20.000 vormt. Een uitbraak hierboven zal al met al dan ook niet gemakkelijk worden voor de bulls. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.409 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Stellar (XLM) aan de beurt voor een grote stijging

Gisteren was het de dag van de altcoins. Veel cryptocurrencies zagen mooie stijgingen, waaronder cardano (ADA), dogecoin (DOGE) en vechain (VET). Ook vandaag weer kleurt de top 10 cryptocurrencies groen.
Binnen de top 10 zijn echter geen opvallende stijgers te vinden. Ethereum (ETH) staat 2,8 procent in de plus en is $247 waard. Cardano zakt 5,3 procent in waarde en staat zo zijn plek weer af aan bitcoin SV (BSV).
Wel is op plek 13 een mooie stijger te vinden. Daar staat stellar (XLM) namelijk 22 procent in de plus. Waar de stijging precies vandaag komt is niet duidelijk. Zo zijn er geen grote aankondigingen gedaan door het project.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie