Timo Bult Timo Bult
08/07/2020 11:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/07/2020 11:59

3 altcoins die de afgelopen 7 dagen het hardst stegen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
3 altcoins die de afgelopen 7 dagen het hardst stegen

De volatiliteit is er bij bitcoin (BTC) al een lange tijd uit en dus moeten we ergens anders zoeken voor wat actie. In dit artikel zetten we een aantal van de grootste stijgers voor je op een rij!

3. Cardano (ADA) — +58,7 procent

Uit data van CoinGecko blijkt dat cardano (ADA), de nu nummer zes cryptocurrency, de derde grootste stijger is van de afgelopen zeven dagen. De koers van ADA steeg met maar liefst 58,7 procent in waarde en is daarmee nu $0,1322 waard.
Een van de meest aannemelijke reden voor de stijging is de aankomende Shelley-update. De maker van Cardano, Charles Hoskinson, noemt de update ook wel het moment waarop de sleutels voor het netwerk aan de community worden overhandigd. Het is tevens het moment waarop men ADA kan gaan staken.

2. Dogecoin (DOGE) — +71,4 procent

De tweede grootste stijger van de altcoins is dogecoin (DOGE). De altcoin is begonnen als een grap en is dat wellicht nog steeds. Echter ziet de crypto op dit moment een enorme stijging. De reden voor de stijging ligt bij een zogenaamde viral challenge op het bekende social media-platform TikTok.
Daar worden gebruikers opgeroepen om DOGE te kopen om zo de prijs op te drijven. Een leuk idee natuurlijk maar dat komt niet zonder de nodige risico’s. Wanneer een stijging als deze zich voordoet zonder een echt goede fundamentele reden, dan is de kans enorm dat de koers weer net zo hard weer naar beneden komt kletteren. Nu nog instappen is dan ook geen verstandig idee!

1. VeChain (VET) — +122,3 procent

De grootste stijger van de afgelopen zeven dagen is vechain (VET). De nummer 18 staat maar liefst 122,3 procent in de plus en heeft dus een hoop investeerders heel erg blij gemaakt. De reden voor de stijging van VET is wellicht iets gezonder dan die van DOGE.
De ontwikkelaars van VET zullen namelijk gaan spreken tijdens de World AI Conference 2020 dat wordt georganiseerd door de provincie van Shanghai. Daarnaast kondigde Arcelor Steel onlangs aan dat het een op VeChain-gebaseerde oplossing gaat gebruiken om het risico van COVID-19 besmettingen te verminderen. Dit duidt erop dat de oplossingen die bovenop VET worden gebouwd steeds meer mainstream worden en de adoptie dus vaart begint te maken.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie