Timo Bult Timo Bult
28/06/2020 09:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/06/2020 09:56

'Cardano (ADA) Shelley is een kleine stap voor IOHK maar een gigantische sprong voor crypto'

icon-altcoins
Altcoin nieuws
'Cardano (ADA) Shelley is een kleine stap voor IOHK maar een grote sprong voor crypto'

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Het moment waar veel Cardano-fans, en crypto-fans in het algemeen, op gewacht hebben is bijna hier. Over ongeveer twee weken zal dan eindelijk de Shelley-update worden doorgevoerd, een belangrijk moment voor de gehele sector stelt onder andere Weiss Ratings.
Shelley is de aanstaande update van Cardano (ADA) waarmee de “sleutels van het netwerk worden overhandigd aan de gemeenschap,” zoals IOHK CEO Charles Hoskinson het noemde. Eind vorig jaar werd uitgelegd:

Momenteel werkt Cardano Mainnet volgens een federatief model, waarbij alle nodes in het netwerk worden bestuurd door Cardano Foundation, IOHK of EMURGO. Als project is het primaire doel volledige decentralisatie, waarbij de meerderheid van de nodes door de gemeenschap wordt beheerd,

Dit zou Cardano 50 tot 100 keer zo gedecentraliseerd moeten maken in vergelijking met veel andere bekende blockchain-projecten zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Ook Weiss Ratings, een bedrijf dat onder andere aandelen en crypto’s beoordeelt, onderschrijft het belang van Shelley. Weiss Ratings schreef op Twitter:

Shelley wordt hopelijk binnen 2 weken gelanceerd. Erg spannend! Het is een kleine stap voor #IOHK, een gigantische sprong voor #crypto. Wat denken jullie?


Of Shelley ook daadwerkelijk gelanceerd zal worden over twee weken blijft afwachten. Zo werden verschillende Cardano-updates al vaker uitgesteld. In mei verwierp Hoskinson nog geruchten dat Shelley verder uitgesteld zou gaan worden.
Eerder deze maand werd bekend dat IOHK, het bedrijf dat de ontwikkeling van Cardano overziet, zich bij Hyperledger heeft gevoegd. Dit consortium van grote bedrijven zet zich in voor de ontwikkeling van open-source blockchain-technologie.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie