Kevin Schijven Kevin Schijven
07/07/2020 13:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2023 11:37

Dogecoin (DOGE) koers schiet 20% omhoog door TikTok viral challenge

Nieuws
Dogecoin (DOGE) koers schiet 20% omhoog door TikTok viral challenge

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

De koers van dogecoin (DOGE) is bijna 20% omhooggeschoten in de afgelopen dagen. De reden hiervoor is wellicht een zogenaamde viral challenge op de populaire social media-app TikTok.
Op TikTok zijn meerdere video’s te vinden waarin mensen worden aangedrongen om te investeren in DOGE om zo de prijs op te drijven. De populairste video op TikTok met de hashtag #Dogecointiktokchallange heeft inmiddels meer dan een half miljoen views.

Laten we allemaal rijk worden! Dogecoin is praktisch waardeloos. Er zijn 800 miljoen TikTok-gebruikers, zodra het 1 dollar bereikt, heb je $10.000. Vertel het aan iedereen die je kent.

Aldus gebruiker jamezg97 in de video. In een dergelijke video zegt gebruiker kindashortidiot het volgende:

Iedereen, luister alsjeblieft naar me. Dit is Dogecoin. Als je niets weet over beleggen, maakt het niet echt uit. Stop hier $25 in en het wordt $10.000, oké? En als dit $1 bereikt, heb je tien mille verdiend. Probeer het alsjeblieft gewoon uit. Ga het oppompen!

In een andere populaire video op TikTok waarschuwt gebruiker virtualbacon juist hiervoor. Hij zegt dat deze mensen geen idee hebben wat het verschil tussen cryptocurrencies en aandelen is en dat een prijs van $1 voor Dogecoin zeer onrealistisch is.
Er zijn namelijk 125 miljard DOGE tokens in omloop, wat zou betekenen dat met een koerswaarde van $1, de marktkapitalisatie ervan $125 miljard zou bedragen. Dat zou het bijna zo groot maken als bitcoin (BTC) en groter dan Uber.
Op het moment van schrijven is de waarde van Dogecoin weer iets onderuitgezakt. De prijs piekte op een waarde van $0,00286, maar ligt momenteel op $0,00271. Dat is alsnog 18% in het groen.
Dogecoin werd oorspronkelijk als een grap ontwikkeld door Billy Markus en Jackson Palmer. Desondanks is de altcoin een eigen leven gaan leiden. Tesla en SpaceX CEO Elon Musk meldde al meerdere keren dat het zijn favoriete cryptocurrency is.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie