Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) criticus Peter Schiff slaat weer toe: ‘zilver is de nieuwe bitcoin’

De prijs van zilver steeg onlangs naar grote hoogtes, dat terwijl bitcoin (BTC) slechts verhandeld wordt voor 50% van zijn all-time high. Peter Schiff, manager van Euro Pacific die dikwijls de vergelijking maakte tussen bitcoin, goud en zilver schreef onlangs negatief over bitcoin op twitter, zoals hij wel vaker doet. Hij vond het opmerkelijk dat bitcoin niet zo sterk steeg als zilver. Om die reden stelt hij dat zilver de nieuwe bitcoin is.

Peter Schiff’s vergelijking viel niet even lekker bij alle crypto enthousiastelingen op Twitter, veel mensen vonden zijn vergelijking vervelend. Hij benadrukte dat de prijs van zilver met 13% gestegen is terwijl bitcoin maar 2% gestegen is in dezelfde periode. Op het moment dat hij de tweet plaatste was zilver 7% gestegen om een 6-jaarlijks hoogtepunt te bereiken. Op dat moment was zilver $21,15 per 28 gram. Bitcoin, daarentegen stond op $9.300 en steeg net iets boven de $9.400 op dinsdag.

- Advertentie -

Volgens Schiff is zilver dus de nieuwe bitcoin maar met een directe use case. Na deze uitspraak gedaan te hebben voegde hij toe dat de crypto enthousiastelingen die nu zitten te wachten op een nieuwe prijsdoorbraak beter kunnen investeren in zilver. Volgens hem ben je beter af als je dat doet en zie je waarschijnlijk meer winsten tegemoet.

Een gebruiker op Twitter gaf een weerwoord op Schiff, en kaartte aan dat bitcoin 1800% gestegen is ten opzichte van 2014 terwijl zilver kelderde en nu de high van 2014 hertest.

Een andere gebruiker schreef dat het zilver en goud ruim 10 jaar gekost heeft om dezelfde move te maken waar bitcoin slechts een maand over doet.

De vijandigheid van Schiff heerste al eerder. Hij stond er al om bekend sneren uit te delen naar cryptocurrencies. Gisteren noemde hij bitcoin ook het ‘langzaamste paard’ en tagde daarbij de legendarische trader Paul Tudor Jones.

Paul Tudor Jones gaf eerder dit jaar aan 2% van zijn portfolio geïnvesteerd te hebben in bitcoin als hedge om zo inflatie tegen te gaan. De miljardair refereerde naar bitcoin als ‘het snelste paard.’ Volgens hem zou iedereen die maximale winsten wil behalen moeten investeren.

Schiff zei op zijn beurt dat Tudor ernaast zat met zijn hedge investering wat volgens hem dus het langzaamste paard is. Wat Schiff betreft maakt dat langzaamste paard de race nooit af. Volgens hem kan je je bitcoin investeringen beter omruilen naar zilver, goud en mijnbouwaandelen. Tudor zou daar volgens hem gehoor aan moeten geven.

Opvallend genoeg is bitcoin ruim 30% gestegen op jaarbasis, en heeft daarbij beter gepresteerd dan metalen als zilver en goud. Deze stegen slechts 14%. Bitcoin heeft dus een sterke fundatie als een mogelijk opvolger van zilver of goud. Daarnaast maakte bitcoin afgelopen nacht nog een move naar boven, waarmee de $10.000 steeds dichterbij lijkt te komen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.650,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.677,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.701,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.714,20 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.750,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.677,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.650,40 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.701,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.714,20 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.750,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...