Kevin Schijven Kevin Schijven
17/05/2021 07:44 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2021 07:44

Bitcoin (BTC) daalt hard maar ziet licht herstel na Elon Musk tweet, alleen deze altcoin kleurt groen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) daalt hard maar ziet licht herstel na Elon Musk tweet, alleen deze altcoin kleurt groen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De neerwaartse trend van de koersen zet helaas weer voort. Vrijwel alle cryptocurrencies staan vandaag dik in het rood. De totale marktkapitalisatie stond vorige week nog op $2,6 biljoen en valt vandaag weer terug naar $2 biljoen. De meeste koersen in de top 100 staan vandaag meer dan 10% in de min.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) herstelde gisterenochtend in eerste instantie en tikte toen bijna $50.000 aan, maar begon daarna aan een daling van bijna 16%. Bitcoin kwam daardoor vanochtend bij $42.000 uit, het laagst sinds begin februari. De dominantie van bitcoin staat inmiddels onder 39%, het laagst sinds januari 2018.

De crypto-markt begon te dalen nadat Elon Musk via Twitter liet weten dat Tesla geen bitcoin meer accepteert. Inmiddels lijkt de oorlog te zijn uitgebroken tussen bitcoin-fans en Musk op ‘Crypto Twitter.’ Sommige mensen willen dat hij compleet uit de sector vertrekt, terwijl anderen hem willen helpen om crypto beter te begrijpen. Musk leek zelfs even te suggereren dat Tesla de rest van zijn bitcoin bezit ging dumpen, maar daar kwam hij zojuist op terug:

En ja hoor, rond dezelfde tijd zien we bitcoin plotseling met 7,5% omhoog schieten van $42.500 naar $45.750. Echter zakt bitcoin op het moment van schrijven alweer richting $44.000. Gaan we hier eindelijk een bodem vinden of zakken we eerst nog terug naar $40.000?

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) kreeg een nog zwaardere klap te verduren. De ether koers bereikte gisterenochtend nog even $3.875, maar daalde toen met maar liefst 18% naar $3.175. De koers zag vanochtend een korte opleving net zoals bitcoin kwam toen weer even bij $3.500 uit, maar ether zakt nu weer terug naar $3.400.

Cardano (ADA)

Cardano (ADA) schoot gisterenochtend nog naar een nieuwe all-time high (ATH) van $2,45, maar lukte vervolgens ook niet om stand te houden. De koers kwam aan het eind van de dag weer uit bij $2,03 met een daling van 17%. Vervolgens maakte ADA een behoorlijke bounce weer terug naar $2,30 en gelijk weer omlaag naar $2,10.

Solana (SOL)

Een van de enige crypto die vandaag in het groen staat is Solana (SOL). De SOL koers bereikte gisteren aan het eind van de middag nog een nieuwe ATH van $51.65, maar zag toen ook een sterke correctie omlaag. Gedurende nacht en vooral vanochtend is solana alweer goed aan het stijgen en de koers komt alweer dicht bij zijn ATH in de buurt.

Sinds de beruchte tweet van Elon Musk staan veel koersen, waaronder bitcoin en ether, bijna 30% in de min. Toch hebben we dit soort correcties wel eerder in deze markt gezien en betekenen nog niet per se gelijk het einde van de bull-markt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie