Kevin Schijven Kevin Schijven
18/12/2020 20:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/12/2020 20:01

Bitcoin (BTC) de nieuwe 'veilige haven' voor investeerders? Goldman Sachs denkt van niet

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) de nieuwe 'veilige haven' voor investeerders Goldman Sachs denkt van niet

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC), dat regelmatig het ‘digitale goud’ wordt genoemd, zag de afgelopen dagen een enorme prijsstijging waarmee de koers op 17 december een nieuwe all-time high (ATH) vestigde rond $23.600
Hierdoor maken goudinvesteerders zich zorgen dat bitcoin in de goudmarkt zal snijden, en wellicht uiteindelijk het edelmetaal zal vervangen als de safe haven, of veilige haven, naar keuze om in te investeren in tegen de inflatie van fiatvaluta.
Goldman Sachs, een van de grootste investeringsbanken ter wereld, wil zijn klanten geruststellen en zegt dat de twee activa naast elkaar kunnen bestaan in een notitie aan investeerders. Dat meldt persbureau Bloomberg op 18 december:

“De recente ondermaatse prestaties van goud ten opzichte van de reële rente en de dollar hebben sommige beleggers bezorgd gemaakt over het feit dat Bitcoin goud vervangt als de inflatie hedge bij uitstek. Hoewel er enige vervanging heeft plaatsgevonden, zien we de stijgende populariteit van Bitcoin niet als een existentiële bedreiging voor de status van goud als de valuta van laatste redmiddel.”

JPMorgan Chase, de grootste bank van de VS, zei enkele weken geleden nog juist dat goud het moeilijk kan krijgen in de komende jaren door de opkomst van bitcoin.
Volgens Goldman Sachs zullen instellingen en investeerders met een groot vermogen cryptocurrencies vermijden vanwege “transparantiekwesties” en “speculatieve retail investeringen” die bitcoin een “buitensporig risicovolle activa” maken. De bank concludeert als volgt:

“We zien geen bewijs dat de rally van Bitcoin de bullmarkt van goud kannibaliseert en geloven dat de twee naast elkaar kunnen bestaan.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie