Timo Bult Timo Bult
10/12/2020 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/12/2020 07:04

JPMorgan Chase voorziet moeilijke jaren voor goud door opkomst bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
JPMorgan Chase voorziet moeilijke jaren voor goud door opkomst bitcoin (BTC)

Foto: Bumble Dee/Shutterstock

De opkomst van cryptocurrencies in de traditionele financiële wereld gaat ten koste van goud. Dat stellen analisten van de grote Amerikaanse bank JPMorgan Chase. De bank voorziet een verdere omslag waarmee de goud prijs een moeilijke tijd voor de boeg heeft!
Goud en bitcoin (BTC) worden allebei gezien als veilige havens, activa die zich weinig aantrekken van grote gebeurtenissen wereldwijd en zich onafhankelijk bewegen van bijvoorbeeld aandelen. Sinds bitcoin werd uitgevonden heeft de digitale valuta echter beetje bij beetje terrein kunnen veroveren ten opzichte van goud.
Strategisten van de bank schreven over de ontwikkelingen: “De adoptie van bitcoin door institutionele investeerders is pas net begonnen, terwijl de acceptatie van goud door institutionele investeerders al vergevorderd is.”
JPMorgan Chase voorziet de komende jaren een omslag van institutionele beleggers die overstappen van goud naar bitcoin, of hun posities in goud verkleinen maar in bitcoin vergroten. Op basis van de berekeningen bestaan de activa die family offices in de Verenigde Staten bezitten voor slechts 0,18% uit bitcoin.
Goud ETF’s maken juist 3,3% uit. Mocht er dus ook maar een klein percentage naar bitcoin stromen dan zou dit mooie gevolgen kunnen gaan hebben voor de bitcoin prijs. “Het kantelen van de naald van goud naar bitcoin zou de overdracht van miljarden in cash vertegenwoordigen,” aldus de bank. De strategisten concluderen:

“Als deze thesis op middellange tot langere termijn klopt, zou de goudprijs de komende jaren te lijden hebben onder een structurele tegenwind,”

De omslag van goud naar bitcoin zou ook wel eens gestimuleerd kunnen gaan worden wat millennials met hun geld gaan doen. Zij zullen het komende decennium naar verwachting biljoenen erven en volgens een onderzoek geven zij de voorkeur aan bitcoin!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie