Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) die werd buitgemaakt bij Twitter hack naar mixer gestuurd

Enkele dagen geleden schreef Crypto Insiders over hoe meerdere Twitter-accounts van beroemdheden en exchanges gehackt waren nadat hackers toegang kregen tot tools van Twitter-werknemers. Tijdens de hack is er maar liefst $100.000 aan bitcoin (BTC) buit gemaakt door de hackers en volgens crypto-tracker bedrijf Elliptic zijn ze al bezig met het witwassen van de coins.

Dat laat het bedrijf weten in een recent gepubliceerd rapport. In het rapport staat vermeld dat ze bewijs hebben gevonden dat de Twitter hackers een deel van de gestolen bitcoins naar een adres is verzonden dat gekoppeld kan worden aan een Wasabi wallet.

- Advertentie -

Wasabi is een Bitcoin-blender die CoinJoin als techniek gebruikt om transactiesporen op de Bitcoin-blockchain te verbergen. Dit soort technieken maken het volgens Elliptic moeilijk voor wetshandhavers of financiële instellingen om geld op de blockchain te traceren.

Een van de meest gebruikelijke technieken die door wetshandhavers worden gebruikt om de daders van dit soort aanvallen te identificeren, is volgens Elliptic om het geldspoor te volgen tot het moment van uitbetaling. “Wanneer het getraceerd kan worden naar een crypto-exchange maken wetshandhavers gebruik van identificeerbare informatie zoals KYCs om de echte identiteit te achterhalen. Echter maakt het gebruik van een Wasabi-wallet of vergelijkbare service het moeilijker.” Daarom vindt het bedrijf het ook niet verrassend dat de hackers deze methode hebben gebruikt.

Identiteit van hackers bekend?

Volgens de New York Times lijkt de hack het werk te zijn geweest van een groep van ten minste vier jonge mensen en niet van een natie of een geavanceerde groep hackers. In een interview werd bekend dat een van de hackers aan de westkust van de Verenigde Staten woont en in de twintig is, terwijl een andere hacker vertelde dat hij 19 was en in Zuid-Engeland woont. Volgens de hackers is de hack georkestreerd door een persoon die beweert bij Twitter te werken.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.918,82 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.918,82 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...