Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) dipt even onder 4-uurs 50-MA, houdt die weer stand?

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat de bitcoin (BTC) koers iets begon te dalen nadat het vrij lang vlak onder de weerstand bij $9.800 handelde. Deze daling is de afgelopen uren doorgezet waarmee bitcoin zich nu bij een belangrijke support-zone bevindt. Bij de altcoins beginnen de percentages tevens rood te kleuren.

Bitcoin (BTC) bereikt 4-uurs 50-Moving Average (MA)

Sinds begin juni stuitert bitcoin middels de 4-uurs 50-Moving Average (MA) omhoog. Al een aantal keer vond BTC steun op deze lijn, waarna de koers weer wat kon herstellen. Op het moment van schrijven bevindt bitcoin zich precies op deze lijn nadat het de afgelopen uren hier nog even onder kwam te handelen.

- Advertentie -

Afgelopen nacht bereikte de koers een low van $9.526 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.600 op diezelfde exchange waarmee bitcoin dus weer iets kon herstellen. De komende uren zal waarschijnlijk duidelijk worden of bitcoin ook deze keer weer boven deze 50-MA kan blijven handelen.

Mocht dit niet het geval zijn dan bevindt zich bij $9.400 een belangrijke support, zoals ook Crypto Insider Michiel gisteren in zijn column benoemde. Dit is voor de korte termijn het eerstvolgende prijsniveau om in de gaten te houden.

Bitcoin bevindt zich daarnaast weer binnen het symmetrisch driehoekspatroon waar het sinds begin mei binnen handelt. Hier leek de koers eergisteren nog uit te kunnen breken, maar zover kwam het dus niet. De weerstandslijn van dit patroon kan bij $9.675 voor weerstand zorgen.

Altcoins in het rood, behalve EOS (EOS)

Dan nog even kort kijkend naar de altcoins zien we daar de top 10 op basis van marktkapitalisatie rood kleuren. Ethereum (ETH), de grootste altcoin, staat 1,1 procent in de min en is nu $241,60 waard.

De enige stijger is op plek negen te vinden. Daar staat EOS (EOS) 3,8 procent in het groen. EOS is daarmee nu $2,83 waard. Al met al is de totale marktkapitalisatie de afgelopen 24 uur met een aantal miljard dollar afgenomen. De cryptomarkt is op dit moment $273,9 miljard waard.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.978,91 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.859,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.929,85 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.941,89 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.978,91 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.859,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.929,85 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.941,89 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...