Timo Bult Timo Bult
06/06/2020 07:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2020 07:34

Bitcoin (BTC) dipt even onder 4-uurs 50-MA, houdt die weer stand?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) dipt even onder 4-uurs 50-MA, houdt 'ie weer stand?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat de bitcoin (BTC) koers iets begon te dalen nadat het vrij lang vlak onder de weerstand bij $9.800 handelde. Deze daling is de afgelopen uren doorgezet waarmee bitcoin zich nu bij een belangrijke support-zone bevindt. Bij de altcoins beginnen de percentages tevens rood te kleuren.

Bitcoin (BTC) bereikt 4-uurs 50-Moving Average (MA)

Sinds begin juni stuitert bitcoin middels de 4-uurs 50-Moving Average (MA) omhoog. Al een aantal keer vond BTC steun op deze lijn, waarna de koers weer wat kon herstellen. Op het moment van schrijven bevindt bitcoin zich precies op deze lijn nadat het de afgelopen uren hier nog even onder kwam te handelen.
Afgelopen nacht bereikte de koers een low van $9.526 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.600 op diezelfde exchange waarmee bitcoin dus weer iets kon herstellen. De komende uren zal waarschijnlijk duidelijk worden of bitcoin ook deze keer weer boven deze 50-MA kan blijven handelen.
Mocht dit niet het geval zijn dan bevindt zich bij $9.400 een belangrijke support, zoals ook Crypto Insider Michiel gisteren in zijn column benoemde. Dit is voor de korte termijn het eerstvolgende prijsniveau om in de gaten te houden.
Bitcoin bevindt zich daarnaast weer binnen het symmetrisch driehoekspatroon waar het sinds begin mei binnen handelt. Hier leek de koers eergisteren nog uit te kunnen breken, maar zover kwam het dus niet. De weerstandslijn van dit patroon kan bij $9.675 voor weerstand zorgen.

Altcoins in het rood, behalve EOS (EOS)

Dan nog even kort kijkend naar de altcoins zien we daar de top 10 op basis van marktkapitalisatie rood kleuren. Ethereum (ETH), de grootste altcoin, staat 1,1 procent in de min en is nu $241,60 waard.
De enige stijger is op plek negen te vinden. Daar staat EOS (EOS) 3,8 procent in het groen. EOS is daarmee nu $2,83 waard. Al met al is de totale marktkapitalisatie de afgelopen 24 uur met een aantal miljard dollar afgenomen. De cryptomarkt is op dit moment $273,9 miljard waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie