Rico Engelbarts
12/05/2019 09:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2019 09:08

Bitcoin (BTC) doorbreekt de $7.000, mogelijk het gevolg van FOMO

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_doorbreekt_de_7000_dollar_mogelijk_het_gevolg_van_FOMO

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is de bulls gelukt door de $7.000 heen te breken! Daarmee lijkt bitcoin (BTC) de huidige opwaartse trend tegen de verwachtingen in gewoon voort te zetten. Bovendien kan de FOMO (Fear Of Missing Out) bij de investeerders in bitcoin futures een verdere stijging veroorzaken.
Op het moment van schrijven is bitcoin (BTC) $7.385 waard op CoinMarketCap na ongeveer 9,1% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. Echter piekte de koers op maar liefst $7.445 eerder vanochtend.
Het volume op de “real 10” cryptocurrency exchanges (10 exchanges met een bewezen handelsvolume van meer dan $1 miljoen per dag) is daarnaast boven de $1,9 miljard uitgekomen. Ter vergelijking, dit volume was in maart nog $270 miljoen.
Daarmee is het handelsvolume weer terug op het niveau van eind 2017. Er lijkt dus een zekere FOMO te bestaan onder crypto-beleggers, waar veel altcoin-posities worden gesloten om een graantje mee te kunnen pikken van de huidige koersstijging.
Crypto-analist Alex Krüger merkt daarnaast op dat de huidige stijging zonder nieuw kapitaal tot stand is gekomen. Volgens hem is het feit dat dit zonder grote hoeveelheden nieuw kapitaal kon gebeuren een zeer bullish signaal:


Waar mogelijk ook FOMO bestaat is bij de investeerders in CME’s bitcoin future contracten. Dit zijn contracten die op de Amerikaanse beurs CME worden verhandeld. De prijs van deze contracten sloot op vrijdag op $6.290. Bij een verdere stijging van de koers zullen deze investeerders mogelijk bij opening van de beurs op maandag zo snel mogelijk willen investeren in deze futures contracten om ook mee te kunnen profiteren. Dit zou een verdere stijging van de koers kunnen veroorzaken.
Echter zien we op dit moment een parabolische prijsstijging. Dit loopt normaal gesproken af in een flinke correctie naar beneden. Daarentegen heeft bitcoin ons de afgelopen maand al vaker verrast, en wie weet zien we bitcoin de komende dagen de $7.400 trotseren!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie