Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) doorbreekt de $7.000, mogelijk het gevolg van FOMO

Het is de bulls gelukt door de $7.000 heen te breken! Daarmee lijkt bitcoin (BTC) de huidige opwaartse trend tegen de verwachtingen in gewoon voort te zetten. Bovendien kan de FOMO (Fear Of Missing Out) bij de investeerders in bitcoin futures een verdere stijging veroorzaken.

Op het moment van schrijven is bitcoin (BTC) $7.385 waard op CoinMarketCap na ongeveer 9,1% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. Echter piekte de koers op maar liefst $7.445 eerder vanochtend.

- Advertentie -

Het volume op de “real 10” cryptocurrency exchanges (10 exchanges met een bewezen handelsvolume van meer dan $1 miljoen per dag) is daarnaast boven de $1,9 miljard uitgekomen. Ter vergelijking, dit volume was in maart nog $270 miljoen.

Daarmee is het handelsvolume weer terug op het niveau van eind 2017. Er lijkt dus een zekere FOMO te bestaan onder crypto-beleggers, waar veel altcoin-posities worden gesloten om een graantje mee te kunnen pikken van de huidige koersstijging.

Crypto-analist Alex Krüger merkt daarnaast op dat de huidige stijging zonder nieuw kapitaal tot stand is gekomen. Volgens hem is het feit dat dit zonder grote hoeveelheden nieuw kapitaal kon gebeuren een zeer bullish signaal:

Waar mogelijk ook FOMO bestaat is bij de investeerders in CME’s bitcoin future contracten. Dit zijn contracten die op de Amerikaanse beurs CME worden verhandeld. De prijs van deze contracten sloot op vrijdag op $6.290. Bij een verdere stijging van de koers zullen deze investeerders mogelijk bij opening van de beurs op maandag zo snel mogelijk willen investeren in deze futures contracten om ook mee te kunnen profiteren. Dit zou een verdere stijging van de koers kunnen veroorzaken.

Echter zien we op dit moment een parabolische prijsstijging. Dit loopt normaal gesproken af in een flinke correctie naar beneden. Daarentegen heeft bitcoin ons de afgelopen maand al vaker verrast, en wie weet zien we bitcoin de komende dagen de $7.400 trotseren!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.038,27 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.038,27 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...