Timo Bult Timo Bult
19/05/2019 15:38 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2019 15:38

Bitcoin (BTC) doorbreekt na een sterke correctie van de koers opnieuw de $8.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) herstelt steeds verder na de correctie afgelopen vrijdag, toen BTC binnen 20 minuten met bijna $1.000 in waarde afnam. Na een dag vooral zijwaarts gehandeld te hebben, maakt bitcoin de verliezen van afgelopen vrijdag in een snelle beweging weer goed.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $7.923 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur 7,5% in waarde te zijn gestegen. De piek van vandaag lag echter een stukje hoger op $8.094. Kortom, het ziet er naar uit dat bitcoin de resistance op $8.000 weer probeert te doorbreken.
Het blijft onduidelijk wat de oorzaak van deze recente koersstijging is, maar analisten denken dat de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China er mee te maken kan hebben. De VS heeft de importtarieven op goederen uit China namelijk met $200 miljard verhoogd, wat vooral de aandelenmarkten raakt. Traders besluiten dan ook om bitcoin te kopen om zich te kunnen beschermen tegen deze economische instabiele tijden.
Vooral het feit dat de handelsvolumes op Aziatische exchanges hoger liggen dat het gemiddelde onderbouwt deze stelling. Een andere indicator voorspelde de koersstijging echter ook al.
Althans, het gaat hier niet om een echte indicator. CNBC’s Fast Money tweette namelijk onlangs dat de BTC-koers een head-and-shoulders-patroon vormde, wat een bearish teken is. Fast Money verwachtte dus een sterke koersdaling.


Echter worden deze voorspellingen van Fast Money vaak gezien als een counter trading indicator, aangezien het vaak voorkomt dat de koers precies het tegenovergestelde doet dan wat Fast Money voorspelt. En dat lijkt nu ook weer het geval te zijn.
Volgens Matti Greenspan is het doorbreken van de $8.000 een goed teken. Er zouden namelijk verder geen grote resistance niveaus op bitcoins pad liggen, op weg naar de $20.000.


De altcoins lijken bitcoin daarnaast in zijn voetsporen te volgen. Vrijwel de gehele top 100 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie laat groene cijfers zien. Binnen de top 10 is bitcoin cash (BCH) de grootste stijger. De altcoin staat met 12,52% in de plus en heeft daarmee een waarde van $407 volgens CoinMarketCap.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie