Rico Engelbarts
17/05/2019 14:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2019 14:47

Bitcoin (BTC) breekt aan onderzijde uit stijgend trendkanaal en corrigeert sterk

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) is op dit moment aan het corrigeren na een lange tijd in een opwaartse trend te hebben gezeten. De plotselinge koersbeweging vond plaats nadat de algehele cryptocurrency-markt eerder op de dag al ruim $35 miljard in marktkapitalisatie verloor. Een verdere neerwaartse correctie behoort op dit moment tot de mogelijkheden.
Op de uurlijkse grafiek vormde bitcoin de afgelopen drie dagen een stijgend trendkanaal. Deze formatie werd door veel analisten gezien als een laatste zet van de bulls om de koers richting de $8.500 te stuwen.
Nadat bitcoin een nieuwe yearly high op $8.388 vestigde begon de koers aan de afdaling. Nadat het aankwam bij de resistance-lijn van het trendkanaal leek deze het in eerste instantie nog te houden.
Uiteindelijk lukte het de bulls niet om de koers opnieuw omhoog te duwen waardoor de koers door de resistance-lijn heen zakte. De daling die volgde duwde de koers terug onder de $7.000. De koers zakte zelfs even tot een dieptepunt van $6.600 en onder de 4 uurlijkse 50 moving average (MA)-lijn, maar lijkt nu weer rond de $7.000 te consolideren.
Op dit moment kijken de meeste analisten naar de $6.400. Daar zou een sterke support moeten liggen vanwege verleden prijsbewegingen in dit gebied. Het blijft echter afwachten of deze support er echt zal zijn aangezien de koers tijdens de afgelopen uptrend geen resistance leek te ervaren in dit prijsgebied.
Op het moment van schrijven is bitcoin (BTC) $7.217 waard op CoinMarketCap na 9,1% in waarde te zijn gedaald in de afgelopen 24 uur.
Heb je afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie