Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
03/05/2020 09:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/05/2020 09:39

Bitcoin (BTC) een van de beste veilige havens tijdens coronacrisis, stelt Ikigai CEO

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) een van de beste veilige havens tijdens coronacrisis, stelt Ikigai CEO

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

In een Twitter-discussie op 1 mei heeft het hoofd van het crypto-hedgefonds Ikigai, Travis Kling, nieuw bewijs geleverd dat bitcoin (BTC) ondanks de volatiliteit het kapitaal van zijn investeerders heeft behouden. Volgens Kling heeft bitcoin sinds februari een stabiel rendement van 0,6% behaald. Hierdoor zijn de heftige frustraties die veroorzaakt zijn door de recente bitcoin-krach verzacht.

“De prijs van #Bitcoin steeg van eind februari tot eind april met 0,60% te midden van een van de meest catastrofale economische gebeurtenissen in de geschiedenis”

Kling merkte op dat de enorme inflatie van de dollar ten opzichte van bitcoin de traditionele valuta op achterstand heeft gezet in de strijd als beste store of value, of veilige haven. De inflatie van bitcoin daalt in ongeveer twee weken naar 1,8% na de bitcoin halving in mei, wat bitcoin dus mogelijk nog een betere store of value zal maken.
Daarnaast heeft bitcoin sinds de krach in meerdere periodes laten zien dat het minder volatiel kan zijn dan traditionele marketing waaronder aandelen en olie.  De kritiek van Bloomberg-redacteur Joe Weisenthal, die beweerde dat de Amerikaanse dollar stabieler was, nam dan ook snel af na de uitingen van de CEO van Ikigai.
Volgens monitoring bron Skew bevestigt hun data dat bitcoin zelfs goud verslaat als beste macro-activa waarbij CEO van Pantera Capital, Dan Morehead stelt dat Bitcoin geboren is in een financiële crisis en het volwassen zal worden in deze.
Charlie Shrem, crypto-pionier, zei afgelopen week dat hij verwacht dat de halving in combinatie met de fiatgeldprinter een nieuwe bullrun kan veroorzaken.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie