Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
02/09/2020 13:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/09/2020 13:14

Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) beursproducten worden genoteerd aan deze aandelenbeurs

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) beursproducten worden genoteerd aan deze aandelenbeurs

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) zullen vanaf vandaag verhandelbaar zijn als een exchange-traded product (ETP). Dankzij de in Zwitserland gevestigde startup 21Shares, is bitcoin nu verhandelbaar als ABTC en ethereum als AETH. Eerder had de startup al een aanvraag ingediend om zijn Bitcoin ETP op de Deutsche Boerse XETRA-beurs in Duitsland te laten noteren. Deze werd in juli 2020 door de beurs geaccepteerd.


De beurs van Wenen is de grootste beurs in elk van de drie DACH-landen en heeft bitcoin nu toegankelijk gemaakt voor particuliere en institutionele beleggers. Door deze stap is het ook de derde beurs ter wereld die een Bitcoin-product vermeldt. Handelaren die op de nationale beurs willen handelen met deze crypto-aandelen hebben geen wallet nodig voor hun investeringen.
Velen zien deze beslissing van de nationale beurs als een manier voor de DACH-landen om zichzelf te vestigen als een leider in het cryptocurrency-ecosysteem. 21Shares probeert hieraan mee te helpen door zich te richten op de adoptie van digitale activa via de ETP-structuur. Ook de SIX Swiss Exchange in Zwitserland en de Deutsche Boerse XETRA-beurs hebben gereguleerde cryptohandel.
Volgens Thomas Rainer, hoofd Business Development bij de beurs van Wenen, biedt crypto ervaren beleggers een nieuwe mogelijkheid om hun portfolio te diversifiëren. Beleggers kunnen nu profiteren van de beursvoordelen tijdens het handelen van crypto: gecontroleerde, gereguleerde en transparante handel met realtime informatie en veilige afwikkeling via hun reguliere brokersaccount.
Mocht je de aandelen willen opzoeken dan kan dat. De producten worden vermeld onder de volgende ticker-symbolen: 21Shares Bitcoin ETP (ABTC – WKN A2T64E – Ticker 21XB) en de 21Shares Ethereum ETP (AETH – WKN A2T68Z – Ticker 21XE).

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie