Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) beursproducten worden genoteerd aan deze aandelenbeurs

Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) zullen vanaf vandaag verhandelbaar zijn als een exchange-traded product (ETP). Dankzij de in Zwitserland gevestigde startup 21Shares, is bitcoin nu verhandelbaar als ABTC en ethereum als AETH. Eerder had de startup al een aanvraag ingediend om zijn Bitcoin ETP op de Deutsche Boerse XETRA-beurs in Duitsland te laten noteren. Deze werd in juli 2020 door de beurs geaccepteerd.

- Advertentie -

De beurs van Wenen is de grootste beurs in elk van de drie DACH-landen en heeft bitcoin nu toegankelijk gemaakt voor particuliere en institutionele beleggers. Door deze stap is het ook de derde beurs ter wereld die een Bitcoin-product vermeldt. Handelaren die op de nationale beurs willen handelen met deze crypto-aandelen hebben geen wallet nodig voor hun investeringen.

Velen zien deze beslissing van de nationale beurs als een manier voor de DACH-landen om zichzelf te vestigen als een leider in het cryptocurrency-ecosysteem. 21Shares probeert hieraan mee te helpen door zich te richten op de adoptie van digitale activa via de ETP-structuur. Ook de SIX Swiss Exchange in Zwitserland en de Deutsche Boerse XETRA-beurs hebben gereguleerde cryptohandel.

Volgens Thomas Rainer, hoofd Business Development bij de beurs van Wenen, biedt crypto ervaren beleggers een nieuwe mogelijkheid om hun portfolio te diversifiëren. Beleggers kunnen nu profiteren van de beursvoordelen tijdens het handelen van crypto: gecontroleerde, gereguleerde en transparante handel met realtime informatie en veilige afwikkeling via hun reguliere brokersaccount.

Mocht je de aandelen willen opzoeken dan kan dat. De producten worden vermeld onder de volgende ticker-symbolen: 21Shares Bitcoin ETP (ABTC – WKN A2T64E – Ticker 21XB) en de 21Shares Ethereum ETP (AETH – WKN A2T68Z – Ticker 21XE).

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.260,29 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.260,29 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...