Roy van Krieken Roy van Krieken
31/08/2021 17:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2021 17:04

Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) blijven stevig in handen van investeerders, is dat bullish?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) blijven stevig in handen van investeerders, is dat bullish

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het sentiment in de markt is sinds een paar weken weer ronduit goed te noemen. Het herstel van de koersen is ingezet en de periode van chaos en paniek lijkt vooralsnog achter de rug. 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

On-chain data

Volgens het data analyse bedrijf Glassnode is dit sentiment ook terug te zien in de on-chain data. Het bedrijf heeft eens goed gekeken naar koop- en verkoop patronen van investeerders. 

In een rapport dat op maandag naar buiten kwam stelt Glassnode dat deze patronen bullish zijn. Er wordt namelijk minder verkocht en meer vastgehouden. Zelfs ‘jonge’ coins worden op dit moment minder snel verkocht.

Volgens Glassnode zijn jonge coins, coins die minder dan drie maanden geleden door investeerders zijn aangeschaft. Ten tijde van volatiliteit zijn dit meestal ook de coins die als eerste weer door diezelfde investeerders worden verkocht, vaak tegen verlies.

Op dit moment daalt het aandeel jonge coins al een tijdje stevig. Dat betekent dat het aandeel van bijvoorbeeld bitcoin (BTC) dat langer dan drie maanden geleden is gekocht stijgt.

“Jonge bitcoins vertegenwoordigen slechts 15% van het totale aanbod en er is een stevige downtrend gaande.”

Voor de op-een-na grootste cryptocurrency, ethereum (ETH), is een vergelijkbaar patroon zichtbaar. Bij ethereum is slechts 12,5% van de totale omloop minder dan drie maanden geleden door investeerders aangeschaft.

Deze neerwaartse trend is al zichtbaar sinds juni. Dit wekt het vermoeden dat er steeds minder cryptocurrencies worden verkocht. Als er minder wordt verkocht door investeerders is dat uiteraard een bullish signaal voor de koers.

Ook is het aantal bitcoin adressen is volgens Glassnode reden voor optimisme. Het aantal adressen dat bitcoin op de balans heeft staan is namelijk sterk aan het groeien. Op dit moment bestaan er zo’n 38 miljoen bitcoin adressen waar ook daadwerkelijk bitcoin op staat. Dit is bijna net zo hoog als de all-time high in mei van dit jaar.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie