Kevin Schijven Kevin Schijven
21/05/2021 08:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/05/2021 08:25

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) koersen dalen na nieuwe FUD, behalve deze altcoin

Nieuws
Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) koersen dalen na nieuwe FUD, behalve deze altcoin

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De markt lijkt langzamerhand te herstellen van de flash crash op 19 mei, het is ondertussen duidelijk dat de grote partijen snel de dip kochten. Toch blijven de koersen nog zeer volatiel en staan de meeste cryptocurrency nog diep in het rood ten opzichte van een week geleden.

Gisterenavond zagen we weer een kleine crash en wederom na nieuwe fear, uncertainty & doubt (FUD) werd verspreid. Ditmaal ging het om een wetsvoorstel van de Biden administratie dat bedrijven transacties met crypto boven de $10.000 voortaan moeten rapporteren, maar dat geldt al voor fiatvaluta. Hierover later meer op Crypto Insiders.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) herstelde gisterenmiddag naar $42.000 en stond toen weer hoger dan voor de crash van enkele dagen geleden; de whales hadden de dip gekocht. Toen kwam echter de FUD naar buiten en bitcoin zakte gisterenavond weer terug naar $38.750, een daling van bijna 8%. Vanaf daar maakte de koers weer een behoorlijke bounce omhoog. Gedurende nacht herstelde bitcoin weer naar $42.250, al ging dat met zeer schommelende koersbewegingen. Daar kwam bitcoin echter nog te veel weerstand tegen en op het moment van schrijven duikt bitcoin weer onder $40.000.

Ethereum (ETH)

De ethereum (ETH) koers toont een dergelijk verloop, maar in de loop van de nacht met iets minder hevige schommelingen. De ether koers hing gisteren net onder $3.000, maar schoot toen met zelfs 11% omlaag naar $2.650 en kwam in de nacht weer terug bij $2.950 uit. Vanochtend zakt ether weer naar $2.700 maar weet vooralsnog daarboven stand te houden.

Rode Koersen

Vandaag zien we enkele koersen die de afgelopen tijd het snelst stegen nu juist het diepst in het rood staan. Shiba Inu (SHIB), de Dogecoin (DOGE) spin-off, wist niet na de dip te herstellen en staat vandaag 13% in de min. Harmony (ONE) herstelde lichtjes, maar staat alsnog 10% in de min.

Polygon (MATIC), steeg enorm hard afgelopen maand, maar verliest vandaag 16% van zijn waarde en komt op $1,75 uit. MATIC staat alsnog 400% in de plus deze maand. Waves (WAVES) bleef afgelopen nacht alsmaar dalen en staat nu 17% in de min.

De grootste verliezer vandaag is nieuwkomer Internet Computer (ICP). De ICP Koers staat 22% in de min en bijna 80% onder zijn ATH twee weken geleden. Toch staat de nieuwkomer alsnog op plaats 9 van grootste crypto op de markt

Wie geen last had van de FUD was Monero (XMR). Deze privacy coin bleef afgelopen nacht goed doorstijgen en staat nu meer dan 20% in de plus met een prijs rond $300.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie