Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zitten vast tussen wal en schip, zegt Peter Brandt

Peter Brandt, een ervaren handelaar en koersanalist, sprak onlangs met Cointelegraph over de huidige toestand van de cryptocurrency markt. Brandt zegt dat de markt momenteel een beetje vastzit tussen wal en schip.

Volgens de analist draait de cryptocurrency-markt voornamelijk om bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). “Dat is waar het spel gespeeld wordt,” zegt Brandt. Bitcoin en ethereum zijn de grootste cryptocurrencies qua marktkapitalisatie en hebben daarom een grote invloed op de rest van de markt.

- Advertentie -

In augustus stegen de koersen van beide cryptomunten nog naar jaarlijkse hoogtepunten. BTC steeg 17 augustus boven de $12.000 uit en ether piekte op 2 september rond $480. Een dag later begonnen beide koersen echter hard te dalen. Bitcoin dipte even onder de $10.000 en ethereum onder de $320.

De koersen van beide cryptocurrencies kwamen een sterke weerstand tegen rond deze zones waardoor de prijzen vooralsnog hierboven weten stand te houden. Volgens Brandt zit de markt “een beetje vast tussen wal en schip” door sterke weerstandniveaus aan beide zijden.

Het is niet verwonderlijk dat de markt nu een beetje richtingloos drijft. Ik verwacht eigenlijk niets voor de rest van het jaar. Ik denk dat de markt eerlijk gezegd een groot schokkerig bereik gaat ontwikkelen. Ik denk dat de kans groot is dat wanneer de prijs stijgt, de bulls opgewonden raken en daarna teleurgesteld zullen zijn. En als de prijs breekt, zoals in de afgelopen weken, zullen de bears opgewonden worden en uiteindelijk ook teleurgesteld zijn.

Aldus Brandt, die voorspelt dat de prijs van bitcoin de komende tijd tussen de $8.800 en $12.500 zal blijven hangen en ether tussen de $250 en $500. Hij geeft toe dat dit een groot bereik is.

Brandt is in de crypto-markt vooral bekend van het voorspellen van de grote crash begin 2018. Hij verbaasde vorige week zijn volgers toen hij meldde al zijn aandelen en bitcoin verkocht had vanwege de dalende koersen van beide die werd veroorzaakt door een stijgende dollar (USD).

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.289,05 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.289,05 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...