Kevin Schijven Kevin Schijven
13/05/2021 08:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2021 08:24

Bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en dogecoin (DOGE) crashen na negatief Tesla nieuws

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en dogecoin (DOGE) crashen na negatief Tesla nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt kreeg afgelopen nacht een behoorlijke klap te verduren. Gisterenochtend lag de totale marktkapitalisatie nog tegen $2,6 biljoen aan, maar vannacht zakte deze terug naar $2,26 met een daling van meer dan 12%.

Dat heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met nieuws over Tesla die stopt met het accepteren van betalingen met Bitcoin omtrent milieuzorgen. Klik hier om daar meer over te lezen.

Het nieuws zorgt ervoor dat de meeste koersen vandaag rood kleuren. Veel crypto stonden in de nacht meer dan 15% in de min, maar langzamerhand lijkt de markt weer iets te herstellen. De totale marktkapitalisatie staat nu weer op $2,38 biljoen. Toch staan nog veel koersen meer dan 10% in het rood ten opzichte van 24 uur geleden.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) zat al in een lichte neerwaartse trend sinds gisterenochtend, na een afwijzing rond $58.000. Na de tweet van Elon Musk kreeg bitcoin een oplawaai. De koers daalde met 13% van $54.750 naar $47.500 in een uur. Sindsdien herstelt de koers rond $51.000.

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) vestigde nog tegen eind van gisterenmiddag een nieuw record rond $4.355, maar kreeg rond dezelfde tijd vannacht ook een zware klap te verduren. De ether prijs viel van $4.200 naar $3.650, ook een daling van 13%. Momenteel herstelt ether rond $4.000.

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin (DOGE) ontving vannacht een van de hardste klappen. De koers zat ook al in een downtrend en afgelopen nacht zorgde het nieuws voor een daling van 17% van $0,46 naar $0,38.

Niet alles rood

Toch zitten er ook nog enkele stijgers vandaag tussen. Een paar decentralized finance (DeFi) tokens als aave (AAVE) en synthetix (SNX) staan vandaag meer dan 15% in de plus. Nano (NANO) schiet zelfs met 40% omhoog, maar de hardste stijger vandaag is FEG token. Deze nieuwkomer in de 100 daalde vannacht ook, maar staat alsnog 45% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie