Shane Kuijpers
31/05/2021 17:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2021 17:46

Bitcoin (BTC) exchanges vestigen record in mei met hoogste handelsvolume ooit, welk platform staat bovenaan?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) exchanges vestigen record in mei met hoogste handelsvolume ooit, welk platform staat bovenaan

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Crypto exchanges passeren in mei een totaal volume van $2 biljoen, het hoogste volume ooit. Het is daarnaast de vierde maand op rij dat de totale waarde boven de biljoen dollar ligt.

Dit is gebleken uit de gegevens van The Block, die een volume-index bijhouden.

De index maakt gebruik van gegevens van de grootste exchanges. Hiermee kan nauwkeurige informatie verzameld worden.

Binance blijft ook deze maand (uiteraard) de grootste wanneer er wordt gekeken naar crypto-to-crypto. De exchange behoudt de nummer een plek omdat ze deze maand een handelsvolume van $1,5 biljoen hebben gehad. Wanneer er echter gekeken wordt naar fiat-to-crypto, spant Coinbase de kroon. Zij hadden deze maand een handelsvolume van $198 miljard.

Het record is deze maand gevestigd ondanks de koers crash die halverwege mei is begonnen. Bitcoin (BTC) en de altcoins hebben een donkerrode maand gekend, maar het lek lijkt ondertussen boven.

Er zijn veel grote bitcoin adressen en andere long term holders die bitcoin bij blijven kopen. Grote portfolio’s blijven om die reden verder groeien. Dit zou volgens een artikel op Cointelegraph wel eens kunnen leiden tot een zogeheten ‘double pump’, iets wat we eerder in 2013 ook al zagen.

Kritiek op BTC mining van onder andere Elon Musk en geruchten om dit in China af te schaffen hebben tot veel onrust geleid. Gelukkig is ook te zien dat dat Chinese handelaren zich niet af laten schrikken door alle berichtgeving. 

Ondertussen zijn crypto miners druk bezig met het zoeken naar duurzame alternatieven. Zo zijn ze onder andere uitgekomen bij de olie industrie.

Zoals te zien is in de meest recente koersupdate is er genoeg vertrouwen in een stijgende lijn voor onder andere bitcoin en ethereum (ETH). Na de extreme correctie die de markt gehad heeft is er voldoende hoop op een bullish sentiment voor de komende maanden.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie