Shane Kuijpers
25/05/2021 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2021 06:04

Bitcoin (BTC) miners op zoek naar oplossingen, olie industrie biedt helpende hand

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) miners op zoek naar oplossingen, olie industrie biedt helpende hand

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) miners schakelen de hulp in van olieplatformen bij het minen van de digitale munt. Overtollig aardgas kan daar namelijk perfect voor gebruikt worden.

Bitcoin miners zijn aan de slag gegaan bij olieboorplatformen in North Dakota. Mobiele mining installaties worden daar ingezet om energie overschotten daar te benutten bij het minen van crypto, zo is terug te vinden in een verslag van Reuters.

Tijdens het boren naar olie komt er gas vrij. Het gas wordt verspilt en wordt verder niet gebruikt. Flaring, zoals dat proces wordt genoemd, wordt in de olie industrie gezien als iets negatiefs. Zo zei Steve Degenfelder, manager bij Kirkwood Oil and Gass LLC.

Er is nu echter een manier om het verspilde gas toch niet verloren te laten gaan, door het in te zetten bij bitcoin mining. Een samenwerking tussen crypto miners en Amerikaanse oliebedrijven zou wel eens de manier kunnen zijn om bitcoin weg te houden bij Chinese miners. In China worden namelijk haast alleen maar niet-hernieuwbare energiebronnen ingezet volgens Marc Le Dain, vicepresident van Validere Technologies. Ook zei hij het volgende:

“Het helpt de uitstoot te verminderen op het niveau van (een olie)producent, maar ook wereldwijd door mining te verminderen in delen van de wereld waar steenkool waarschijnlijk de energiebron is.”

Deze samenwerking is tot stand gekomen tijdens een kleine crypto ‘crisis’. De markt heeft het zwaar nadat Elon Musk zich op Twitter uit heeft gesproken tegen het energieverbruik van bitcoin. Kritiek waar miljardair-investeerder Kevin O’Leary achter staat. Hij is, samen met mensen uit zijn netwerk, van mening dat de crypto industrie niet milieubewust genoeg is:

“De industrie heeft slecht werk geleverd met het lobbyen van duurzaamheid. Ik heb veel tijd doorgebracht met CEO’s van mining bedrijven en verschillende organisaties die willen dat ik investeer in hun miningactiviteiten. Collectief gezien, hebben ze slecht werk geleverd.”

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie