Kevin Schijven Kevin Schijven
16/05/2021 13:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/05/2021 13:08

Bitcoin (BTC) fans maken documentaire om FUD onderuit te halen na beruchte Elon Musk tweet

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) fans maken documentaire om FUD onderuit te halen na beruchte Elon Musk tweet

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na de tweet van Elon Musk en het besluit van Tesla om geen bitcoin (BTC) meer te accepteren, is het effect van bitcoin op het milieu weer een hot topic. Deze groep bitcoin-fans heeft daarom besloten om een documentaire te filmen die de fear, uncertainty & doubt (FUD) moet ontkrachten.

Investeerder Brad Mills wil de “definitieve” korte film maken over waarom “bitcoin sneller naar hernieuwbare energie zal overstappen dan overheden.” Mills gaat de mini documentaire maken samen met Jamie King, regisseur van “Steal this film,” een documentaire over BitTorrent. Mills schat dat de documentaire zo’n $20 tot $30 duizend zal bedragen. Zelf legt hij $5.000 in:

“Het idee voor dit nieuwe project, waar we nu geld voor inzamelen, is ontstaan doordat er steeds meer aandacht wordt besteed aan het energieverbruik van Bitcoin. Dit kwam duidelijk tot een hoogtepunt met de aankondiging van Elon dat hij voorlopig geen BTC voor zijn auto’s zou accepteren – maar het is ook een stukje ‘FUD’ dat we steeds vaker zien worden herhaald.

Ik denk dat het belangrijk is om te erkennen dat Bitcoin energie gebruikt. Veel. Dat is onderdeel van het ontwerp. De vraag die we moeten stellen is: is dat het waard?”

Aldus King. Inmiddels is al 65% van de 50 miljoen satoshi’s (SATS) gedoneerd. Dat is ongeveer $25.000 aan bitcoin. Je kunt via de volgende link doneren:

Het energieverbruik van bitcoin-mining blijft een controversieel onderwerp waarover veel desinformatie wordt verspreid en over het algemeen zijn alleen vage schattingen beschikbaar over hoeveel met groene stroom wordt gewerkt. Mills heeft een lijst van bronnen opgesteld die wellicht als basis voor de documentaire zullen dienen:

Musk verliest steeds meer aanzien in crypto-wereld. Vooral een recente tweet over Dogecoin (DOGE) ontvangt veel kritiek vanuit de community. Adam Back, CEO van Blockstream, noemt het trollen:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie