Timo Bult Timo Bult
21/10/2021 14:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/10/2021 14:44

Bitcoin (BTC) flash crash zorgt voor lichte paniek, ethereum (ETH) kietelt zijn ATH

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) flash crash zorgt voor lichte paniek, ethereum (ETH) kietelt zijn ATH

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Waar de bitcoin (BTC) koers vandaag op adem komt, laten een aantal altcoins vandaag mooie stijgingen zien. Binnen de top 10 hebben we op dit moment twee uitblinkers: ethereum (ETH) en solana (SOL) waarbij ethereum zelfs even heel dichtbij zijn all-time high (ATH) kwam!

Bitcoin ETF’s zorgen voor unieke marktcyclus, volgens onderzoekers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) flash crash

Je kon het zojuist al even lezen op Crypto Insiders, de bitcoin/dollar koers maakte vandaag een bizarre flash crash door. Binnen vijf minuten tijd zakte de BTC/USD koers op Binance.US met 88% tot een low van $8.200. Wat erachter zat is niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk heeft het te maken met een fout van een trader. Later zal er ongetwijfeld meer duidelijk worden, waarover wij natuurlijk zullen rapporteren.

De koers herstelde al vrij snel weer boven $60.000. Toch zien we bitcoin ook op andere exchanges nu een dipje maken. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $63.695 nadat de koers eerder vandaag weer op weg leek om een nieuwe all-time high (ATH) neer te kunnen zetten. Maar zoals verwacht is de koers in dit prijsgebied behoorlijk volatiel met veel traders die hier wat winst zullen willen pakken.

Mocht bitcoin verder afdalen dan ligt bij $60.000 uiteraard de belangrijkste support zone voor nu. Ondanks de rode candles van dit moment hebben we morgen alsnog wat mooi nieuws. De Valkyrie Bitcoin exchange-traded fund (ETF) lijkt morgen al te gaan lanceren.

Advertentie

Ethereum (ETH) kietelt ATH

Voorafgaand aan de chaos die nu een beetje los lijkt te breken, zette ethereum nog een aantal goede stappen. Om 10 uur vanochtend steeg ETH naar een piek van $4.375, een tientje onder de huidige ATH. Tot een verbetering kwam het dus helaas niet. Ethereum handelt nu voor een prijs van $4.110 op Coinbase. De altcoin was hiermee lange tijd een van de hardste stijgers van de markt, maar door de dip zojuist is dat succes weer  met de grond gelijk gemaakt.

Solana zien we alsnog hard stijgt. SOL staat 12,3% in de plus en is daarmee de hardste stijger van de top 10. SOL is tevens de hardste stijger van de top 100! Al met al komt de totale waarde van de cryptomarkt nu uit op $2,58 biljoen, een kleine daling van 1% ten opzichte van een etmaal geleden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie