Roy van Krieken Roy van Krieken
21/10/2021 14:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/10/2021 14:08

Bitcoin (BTC) dollar koers crasht plotseling hevig, zelfs tot $8.200 op Binance US

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) dollar koers crasht plotseling hevig, zelfs tot $8.200 op Binance US

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De crypto gemeenschap verkeert na de nieuwe bitcoin (BTC) all-time high gisteren in een staat van euforie. Na maanden wachten wist de koers van de grootste cryptocurrency eindelijk een nieuw hoogtepunt neer te zetten.

Desalniettemin zal het voor veel investeerders vandaag toch even behoorlijk schrikken zijn geweest. De koers van bitcoin tegen de Amerikaanse dollar crashte op een aantal exchanges namelijk binnen enkele minuten extreem om vervolgens weer vrijwel direct te herstellen.

Crypto Ontbijt: Bitcoin halving wordt gevierd door investeerders
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Flash crash

De koers van bitcoin was enigszins rustig aan het consolideren toen binnen korte tijd de prijs ineens omlaag schoot. De mate waarin dit gebeurde verschilde enorm van exchange tot exchange. Zo was op FTX te zien dat binnen een minuut de koers van bitcoin zeker 10% zakte. Ook Kraken werd getroffen. Hier daalde de koers eveneens binnen een minuut tot aan de $54,100. 

Op geen enkele exchange was de flash crash echter zo heftig als op Binance US, de Amerikaanse versie van Binance. Hier dook de koers van bitcoin bijna 90% naar beneden! Er werd kortstondig zelfs het prijspunt van $8,200 bereikt.

https://twitter.com/satsdart/status/1451154722686185476

Gelukkig herstelde de koers van bitcoin zich op alle getroffen exchanges binnen enkele seconden weer. De effecten van de flash crash lijken tot nu toe dan ook redelijk mee te vallen. Desalniettemin zijn er veel investeerders zijn die hier nadelig door geraakt zijn.

Zo blijkt ook uit de liquidatie data. Door de heftige flash crash schoot de hoeveelheid liquidaties van de afgelopen 24 uur omhoog naar zo’n $500 miljoen. Een handelaar verloor zelfs $10 miljoen toen zijn positie werd geliquideerd.

Het is op dit moment nog onduidelijk wat ertoe heeft kunnen leiden dat op verschillende exchanges deze astronomische crash plaats heeft kunnen vinden. Een vreemde en vervelende ontwikkeling, maar gelukkig blijven significante gevolgen voor de bitcoin koers vooralsnog uit.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie