Kevin Schijven Kevin Schijven
20/10/2021 17:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2021 17:08

Bitcoin breekt door ATH, ethereum breekt door $4k, markt bereikt nieuw record, deze altcoins stijgen ’t hardst

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin breekt door ATH, ethereum breekt door $4k, markt bereikt nieuw record, deze altcoins stijgen 't hardst

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) heeft eindelijk zijn recordprijs doorbroken en de euforie slaat gelijk aan op de cryptocurrency markt. Vrijwel alle koersen worden meegetrokken en, op enkele uitzonderingen na, staan bijna ook alle altcoins dik in het groen.

De totale marktkapitalisatie van alle crypto komt nu bij $2,753 biljoen uit, ook een nieuw record. Desondanks ligt het handelsvolume nog steeds ver onder het niveau van begin dit jaar, een teken dat de zogenaamde “retail FOMO” wellicht zelfs nog moet beginnen.

Er is hier wel een waarschuwing op zijn plaats. Wanneer de markt zo euforisch is, dan duiken vaak de oplichters ook weer op. Stuur geen bitcoin of andere crypto naar onbekende partijen, al helemaal niet als ze beloven het dubbele terug te sturen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin

Bitcoin (BTC) heeft na zes maanden eindelijk een nieuw record bereikt. De koers klom gisterenavond al naar $64.000 en kon daar vervolgens de hele dag goed standhouden. Rond 2 uur vanmiddag brak bitcoin uit en schoot de koers van $63.800 naar een nieuw record van $67.275 rond 5 uur vanmiddag, een stijging van zo’n 5,4%.

De koersstijging lijkt vooral aangedreven te zijn door het snel afnemende aanbod op de markt alsmede de lancering van de eerste bitcoin ETF in de VS. Bitcoin bevindt zich nu in onbekend terrein waardoor eventuele weerstanden en zogenaamde sell walls moeilijk te voorspellen zijn.

De kans lijkt groot te zijn dat de koersstijging verder doorzet, zo meldt bijvoorbeeld onderzoeksbedrijf CryptoQuant dat ondanks de nieuwe ATH, de hoeveelheid BTC op beurzen alsnog blijft afnemen. Dat toont een sterk vertrouwen in de koers. Bitcoin zit nu in price discovery modus.

Opvallend is dat bitcoin koers momenteel vrijwel exact het patroon uit 2017 volgt wat veel geloofwaardigheid geeft aan de halving theorie en het stock-to-flow (S2F) model.

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) trekt gelijk met bitcoin mee. De ether koers schoot vanmiddag van $3.860 naar een piek van $4.090, het hoogst sinds 12 mei toen ether een ATH van $4.355 vestigde. Het lijkt op dit moment slechts een kwestie van tijd te zijn dat ook ether een nieuwe ATH bereikt.

Toch zijn de bovenstaande twee niet de sterkste stijgers in de top 10 vandaag. Solana (SOL) begon vanochtend al flink te stijgen en dat zette vanmiddag door. De SOL koers staat 10% in de plus, komt nu bij $171 uit, en lijkt niet te stoppen. Polkadot (DOT) stijgt bijna net zo hard, de DOT koers lag rond $41 en komt momenteel bij $44,7 uit, een stijging van 9%. Vlak buiten de top 10 zien we terra (LUNA) alsmaar doorstijgen. De LUNA koers komt momenteel bij $40,9 uit en staat vandaag 13% in de plus.

De twee grote ‘meme crypto’ hebben het iets moeilijker. Dogecoin (DOGE) maakte in eerste instantie ook een flinke sprong van $0,244 naar $0,257, maar zakt nu weer terug naar $0,252. Shiba Inu (SHIB) is bijna de enige crypto die momenteel rood kleurt. De koers schommelt hevig heen en weer en zakt momenteel met 2% omlaag naar $0,0000276. Toch staat SHIB 240% in de plus ten opzichte van een maand geleden.

Zoals vanochtend te lezen was, zijn het alsnog de cryptocurrency-exchange tokens die vandaag het best presteren. Inmiddels staat ftx token (FTT) 10% in de plus, huobi token (HT) 17% en OKB blijft als een raket gaan en staat zelfs 27% in de plus. Ten slotte zien we safemoon (SAFEMOON) plotseling weer opduiken, de koers staat 14% in de plus en komt nu bij $0,0000022 uit.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie