Kevin Schijven Kevin Schijven
20/10/2021 08:23 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2021 08:23

Bitcoin koers zit nét onder ATH, zien we vandaag een nieuw record? Crypto exchange tokens presteren het sterkst

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers zit nét onder ATH, zien we vandaag een nieuw record Crypto exchange tokens presteren het sterkst

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het werd gisteren even spannend op de cryptocurrency markt. Eindelijk lanceerde de allereerste bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) in de VS, een futures-ETF dan. De vrees was dat het volume wellicht zou teleurstellen, maar het investeringsproduct was op de eerste dag gelijk een groot succes. Daardoor hervatte bitcoin weer zijn rally en kwam de totale marktkapitalisatie van crypto vannacht even bij $2,645 biljoen uit, zeer dicht bij het record uit mei.

Verdere bitcoin daling biedt kansen voor ETF’s, expert legt uit waarom
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin

Bitcoin (BTC) zit nu alweer een tijdje in een flinke rally. Die rally koelde afgelopen weekend even af toen bitcoin voor het eerst sinds april $63.000 aantikte op vrijdag. Toch bleef bitcoin stabiel boven $61.000 standhouden en sloot daarmee de week op een recordhoogte af. Maandag tikte de koers wederom $63.000 even aan, maar kon er nog niet doorheen breken. Gisteren lanceerde dan de futures-ETF met succes en begon bitcoin weer flink te klimmen. De koers brak tegen de avond door $63.000 en vervolgens gelijk ook door $64.000.

Rond 2 uur vannacht kwam bitcoin heel even bij een prijs van $64.600 uit. Dat is nét iets onder de all-time high (ATH) van $64.800 van 14 april. De prijs was nog maar 0,3% verwijderd van deze ATH. Sindsdien houdt bitcoin redelijk goed stand rond $64.000 en de kans lijkt dus groot te zijn dat bitcoin deze week, wellicht zelfs vandaag nog, een nieuw record vestigt. De dominantie van bitcoin stijgt weer iets en komt bijna bij 46% uit terwijl de totale marktkapitalisatie nu boven $1,2 biljoen ligt.

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) blijft samen met de meeste altcoins iets achter vandaag. De ether koers kon in het weekend en op maandag niet aan die $3.900 vasthouden en daalde terug naar $3.700. Gisteren klom ether weer naar $3.800 en kort na middennacht, toen ook bitcoin piekte, maakte ether even een sprong richting $3.900, maar dat bleek alsnog een brug te ver te zijn voor nu. Toch lijkt de kans groot te zijn dat zodra bitcoin iets afkoelt, het volume overslaat naar ether en die koers wellicht ook uitbreekt.

Vlak buiten de top 10 zien we ook terra (LUNA) weer stijgen en de 11e plaats terugveroveren van shiba inu (SHIB). LUNA koers staat 6% in de plus en komt momenteel bij $38,5 uit. Ook cosmos (ATOM), near (NEAR), harmony (ONE) en hedera hashgraph (HBAR) staan zo’n 6 tot 7% in de plus.

Opvallend is dat een aantal cryptocurrency-exchange tokens het best vandaag presteren. KuCoin token (KCS) staat 9% in de plus, huobi token (HT) 10% en OKB (OKB) zelfs 25%. Deze crypto kelderden in september hard omlaag door het verbod in China, maar de koersen lijken nu toch weer uit te breken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie