Kevin Schijven Kevin Schijven
27/05/2021 12:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2021 12:45

Bitcoin (BTC) fonds van Fidelity ontvangt meer dan $100 miljoen in 9 maanden, evaluatie van ETF van start

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) fonds van Fidelity ontvangt meer dan $100 miljoen in 9 maanden, evaluatie van ETF van start

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het relatief nieuwe bitcoin (BTC) fonds van Fidelity Investments, een van de grootste vermogensbeheerder ter wereld, heeft inmiddels maar liefst $102 miljoen aan investeringen ontvangen. Dat blijkt uit een nieuw document ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De ‘Wise Origin Bitcoin Index Fund,’ de naam van het Fidelity fonds, heeft om precies te zijn $102.350.437 ontvangen van 83 geaccrediteerde investeerders. Het fonds lanceerde in augustus 2020 en is in negen maanden een van de grootste exclusieve bitcoin-fondsen ter wereld geworden.

Fidelity wil ook een bitcoin exchange-traded fund (ETF), of beursgenoteerd fonds, lanceren. Het bedrijf diende hiervoor in maart een aanvraag in bij de SEC. Het was toen nog niet bekend op welke beurs het fonds genoteerd zou worden. Inmiddels is het bekend dat dit BZX beurs wordt van de Chicago Board Options Exchange (CBOE).

Eergisteren ging daarom de evaluatieperiode van start, blijkt uit dit SEC document. De SEC krijgt 45 dagen om een beslissing te nemen over de aanvraag van Fidelity. Tot nu toe heeft de SEC alle aanvragen afgekeurd, maar de markt is dit jaar optimistischer over een eventuele goedkeuring. Er is een grote kans dat de beslissing in eerste instantie uitgesteld zal worden. De SEC kan de periode met nog eens 240 dagen verlengen.

Fidelity kondigde eind vorige maand aan dat het bedrijf een eigen analyseplatform gaat oprichten voor cryptocurrencies. Het nieuwe platform, genaamd Sherlock, zal vooral gericht zijn op het helpen van institutionele investeerders.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie