Kevin Schijven Kevin Schijven
04/01/2021 18:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2021 18:33

Bitcoin (BTC) futureshandelaren op Binance zien grootste liquidatie van posities ooit, wat was de oorzaak?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) futureshandelaren op Binance zien grootste liquidatie van posities ooit, wat was de oorzaak

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) bereikte gisteren (3 januari) tijdens zijn twaalfde verjaardag een nieuwe all-time high (ATH) rond een gemiddelde prijs van $34.600. Vanochtend dook de prijs echter hard omlaag en kwam hierdoor weer onder de $30.000 uit.
Dat ging gepaard met een enorme liquidatie van long posities op futurescontracten. Volgens gegevens van blockchain onderzoeksbureau Glassnode werd vanochtend op de grote cryptocurrency-exchange Binance maar liefst $1,9 miljoen aan long posities geliquideerd in een span van maar 10 minuten:


Het is volgens Glassnode de grootste dergelijke liquidatie ooit. Een groot aantal investeerders meldt op Twitter boos te zijn. Deze liquidaties vielen namelijk samen met een overbelasting op Binance. Hierdoor konden mensen niet reageren op de marktbeweging:


Onderzoeksbedrijf Bybt.com meldt dat gisteren zelfs in totaal op alle exchanges maar liefst $1,23 miljard was geliquideerd:


De koers daalde vanochtend met zo’n 15% in minder dan een uur, dat is een ongekende daling voor bitcoin, maar dat komt ook omdat de prijs ook nog nooit zo hoog heeft gelegen.


Een correctie was wellicht al te verwachten aangezien de enorme koersstijging afgelopen weekend. Ook nam de dominantie van bitcoin in de cryptocurrency-markt vanochtend behoorlijk af. Deze daalde van een piek van meer dan 72% naar 67,5%. Dat duidt wellicht aan dat veel investeerders hun bitcoin (tijdelijk) omzetten in altcoins om daarvan te profiteren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie