Kevin Schijven Kevin Schijven
30/05/2020 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2020 14:55

Bitcoin (BTC) gaat mooie rally zien als psychologische barrière wordt doorbroken, zegt John Bollinger

Investeringslegende John Bollinger, ontwikkelaar van de Bollinger Bands indicator, meldt dat bitcoin (BTC) een “mooie rally” zal zien mocht de cryptocurrency door de psychologie barrière van $10.000 breken.

Als BTC/USD wat was in zijn oren propt en zo de sirenenzang mist, kunnen we hier een mooie rally zien als de psychologische weerstand bij het ronde nummer wordt weggerukt.

Aldus Bollinger, die met een wat cryptische tweet refereert naar de Griekse mythologie over de sirenen die met hun zang scheepslieden verleidden en hun schepen lieten zinken. In andere woorden: bitcoin nadert een keerpunt en mocht het deze crash ontwijken dan is de kans groot dat we een rally zullen zien.
Bitcoin heeft de afgelopen weken meerdere malen de psychologische barrière van $10.000 opgezocht, maar het lukt telkens niet om er ook daadwerkelijk doorheen te breken. Op 20 mei begon de koers aan daling vanaf ongeveer $9.700 en kwam het rond het ondersteuningsniveau van $8.800 uit. Sindsdien is de BTC koers weer langzamerhand aan het klimmen en zit het momenteel weer boven de $9.500.
Toen het coronavirus in het Westen uitbrak werden alle financiële markten wereldwijd omlaag getrokken, waaronder die van bitcoin. Dat was ook voor Bollinger verassend, aangezien bitcoin vaak als een “veilige haven” wordt gezien voor investeerders:


Volgens Bollinger is het puur een kwestie van perceptie of een bepaalde asset een veilige haven is of niet. Zo lang mensen het als zodanig beschouwen, dan is het dat ook. Bitcoin herstelde zich relatief snel sinds de crash in maart in vergelijking met andere assets. Alhoewel het zijn status als veilige haven even leek te verliezen, heeft het deze inmiddels weer teruggewonnen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie